Creen un joc educatiu que ensenya als nens a cuinar en família

S'anomena Foodnelis i ofereix una vintena de receptes senzilles i saludables | És una iniciativa de la marca sabadellenca Kidnelis i Condis

El joc permet als infants familiaritzar-se amb aliments bàsics.
El joc permet als infants familiaritzar-se amb aliments bàsics. | dECOmunicació
Redacció
01 de novembre del 2016
La importància de tenir una hàbits saludables en l'alimentació des de ben petits i la necessitat que els infants en prenguin consciència és un tema cabdal en la societat d'avui en dia. En aquest sentit, la marca Kidnelis de Sabadell, de l’empresa Sabadell Shop, i la firma catalana Condis Supermercats han creat Foodnelis, un nou joc educatiu sobre cuina i alimentació que ensenya als infants a preparar plats bons i senzills amb la família. El joc, pensat per a criatures amb més de set anys, ofereix una vintena de receptes saludables i unes instruccions adaptades al coneixement d’aquestes edats. 

Es tracta d'una eina molt útil perquè els infants s'aventurin en el món de la cuina i alhora potenciïn la comprensió lectora, reforcin l'escriptura, el treball en equip i el joc en família. Així, el joc inclou un bloc, un llapis i una goma perquè la canalla escrigui la llista de la compra, conegui nous ingredients i s’organitzi el temps per elaborar la recepta. A més, permet familiaritzar els més menuts amb el vocabulari bàsic gastronòmic en català –com salpebrar, fer xup-xup o tallar en juliana.

En l’elaboració de Foodnelis han participat experts en cuina, dissenyadors, fotògrafs, il·lustradors, impremtes, pedagogs, psicòlegs i filòlegs, entre d’altres, de Sabadell. El cuiner i dissenyador Pep Pujol, el creatiu gastronòmic Ivan Merino; de Biscuits Barcelona, i Marta Alsina, de Foods and Mambo, també hi han pres part fent l’assessorament a l’hora d’elaborar les receptes, amb ingredients que es poden trobar als supermercats.

Un joc 100% vallesà

Elaborat 100% al Vallès Occidental (Condis té la seu central a Montcada i Reixac i Kidnelis a Sabadell), Foodnelis ja es pot trobar a uns 200 punts de venda a Catalunya. L'emprenedor Joan Reixac, coimpulsor del joc junt amb Neus Salomó, educadora infantil, afirma que el joc s’ha fet en català i que s'està “estudiant la possibilitat de traduir-lo a d’altres idiomes per a la seva comercialització a l’Estat espanyol i l’estranger”.

Com a oferta promocional de llançament, totes les capses de Foodnelis inclouen de regal un codi de descàrrega gratuïta de l’app de Kidnelis, un joc educatiu que promou la lectoescriptura en infants majors de 6 anys, d’una manera molt divertida i original. Es tracta d’una aplicació dissenyada per DauApps de Sabadell, que es pot descarregar tant pel sistema operatiu Android com per iOS.