Els pastissers sabadellencs preveuen un increment de les vendes de panellets

Esperen que el fet que la Castanyada i Tots Sants cauen a finals del pont farà que es reparteixin els dies de compra | Els clàssics de pinyons i ametlles segueixen sent els reis | Una de les novetats d'enguany és el de gin tonic

Pastissers de La Palma elaborant panellets
Pastissers de La Palma elaborant panellets | Juanma Peláez
Norma Vidal
30 d'octubre del 2016
 
Els pastissers sabadellencs preveuen un lleuger increment de les vendes de panellets aquest 2016. Els professionals del sector confien que el fet que la Castanyada i Tots Sants cauen a finals del pont farà que les famílies també consumeixen panellets els dies previs a la festa. Els panellets més venuts continuen sent els de pinyons, ametlles, coco i xocolata, tot i que en any rere any se n'introdueixen de nous. Després de l'èxit que va tenir el panellet de mojito l'any passat, enguany la novetat és un de gin tonic.

Les pastisseries de la ciutat treballen des de fa dies per oferir una oferta amplia i variada de panellets de cara a la nit de la Castanyada i la diada de Tots Sants. Segons ha explicat Pepi Sanfeliu, responsable de la pastisseria La Palma, les sensacions són molt bones aquest 2016. "Creiem que vendrem una miqueta més perquè moltes famílies que marxen fora potser s'emporten una safata el divendres i després el dia de la festa en tornen a comprar, de forma que les vendes aniran més enllà d'un o dos dies puntuals". 
 

Panellets de pinyons Foto: Juanma Peláez


Els panellets més venuts segueixen sent els clàssics, i per sobre de tot els de pinyons que segons Sanfeliu "són els reis de la diada i ningú pot robar-los la corona". Amb tot, explica que els d'ametlla els segueixen de ben a prop, seguits dels de coco, coco trufat o fruita, xoxolata o cafè.

Noves varietats

Any rere any els pastissers introdueixen noves varietats com els panellets amb forma de carbassa, de fruita de la passió, de cirera, de plàtan, de pinya amb xocolata, de crema catalana, de tè verd o de figues, pensant en els més menuts. 

"Després de la bona acollida que va tenir el panellet de mojito l'any passat, que ja ens l'ha tornat a demanar molta gent, aquest any hem decidit apostar per un de gin tonic que posarem a la venda de cara el cap de setmana", explica Sanfeliu. 
 

Pastissers de l'establiment La Palma preparant panellets. Foto: Juanma Peláez

 
250.000 quilos a tot Catalunya

 

En total s'espera que les més de 900 pastisseries artesanes de Catalunya venguin prop de 250.000 quilos de panellets, una xifra pràcticament igual a la de 2015. Segons el president del gremi, el pastisser Elies Miró, "el consum de panellets és molt estable i es manté gràcies a que la temporada s’allarga i ja no només es venen durant dos dies, sinó durant 12 o 15".

Els preus es continuen movent al voltant dels 40 i 52 euros el quilo, fet que fa que el càlcul que fa el Gremi de Pastissers de Barcelona situï la despesa mitjana de cada família entre els 25 i els 30 euros.
 

Panellets de coco. Foto: Juanma Peláez


A la ciutat, en establiments com els de La Palma una safata amb 20 o 25 panellets costa al voltant de 20 euros.