Mariona Sànchez, directora de Vakombà: «Volem deixar la nostra empremta»

La formació presenta el seu primer disc, "Petjades", al Teatre Principal aquests dissabte | Entre les cançons hi ha quinze temes nous, catorze versions i el seu primer tema propi que s'anomena "Per si de cas"

Norma Vidal
29 d'octubre del 2016
Cesc Domènech i Mariona Sànchez, cantaire i directora de Vakombà.
Cesc Domènech i Mariona Sànchez, cantaire i directora de Vakombà. | Juanma Peláez
El cor jove de l'Escola de Música de la Creu Alta, els Vakombà, arriba aquest dissabte a Sabadell per presentar el seu primer CD en un espectacle que ha exhaurit totes les entrades. El treball s'anomena Petjades i és el resultat de nou mesos d'esforç i dedicació. Entre les cançons hi ha quinze temes nous, catorze versions i el seu primer tema propi. La cita és al Teatre Principal. Mariona Sànchez i Cesc Domènech, la directora i un dels cantaires de Vakombà, ho expliquen. 

- Aquest dissabte el cor Vakombà fa un pas endavant i presenta el seu primer disc. Com afronten el repte?

Mariona Sànchez: És el resultat de molta feina, no només feina feta després de passar per l'Oh Happy Day. Aquest primer CD és un projecte comú que ens fa molta il·lusió. 

Cesc Domènech: Tenir un disc amb tots els temes que hem anat fent en els darrers anys i també amb alguns de nous, és un record perfecte. 

- Parlem de la tria de cançons. Ha estat difícil escollir quines entraven i quines no?

M.S: Ha estat difícil i hi ha algunes que ens hagués agradat incloure-les però no ha estat possible posar-les totes. Conté temes que hem decidit entre tots. Volíem que fos molt variat, hi ha música actual, també de clàssica...

C.D: Per exemple, Say Something no hi és, i aquest és un tema que quan el vam fer - després de gravar el disc - vam dir ostres!, l'haguéssim posat perquè és una passada. 

- Quines noves versions hi trobem?

C.D: Per exemple 21 guns de Green Day o Titanium de David Guetta. 
 

Cesc Domènech i Mariona Sànchez, cantaire i directora de Vakombà, en un moment de l'entrevista. Foto: Juanma Peláez


- I entre les cançons hi ha tres en català...

C.D: Si. Hi ha 3 minuts de Manu Guix, La Flama, que ja vam cantar en un programa especial d'Oh Happy Day, que és un tema que vam arranjar nosaltres i que tant en el CD com en l'espectacle d'aquest dissabte comptem amb la col·laboració de dos músics d'Ovella Xao i el tercer, que és una versió en català del tema Véns a fer un ninot de neu amb mí?, de la pel·lícula Frozen. 

- Com ha arribat aquest darrer tema fins el disc?

M.S: És una cançó que sempre ens ha agradat molt perquè és molt tendra. A l'espectacle hi haurà una petita sorpresa que consisteix en què el cor de petits de l'Escola de Música de la Creu Alta acompanyarà a Vakombà per interpretar-la. Es tracta de nens i nenes d'entre 11 i 16 anys. 

C.D: Era un tema que de seguida ens va agradar i que des d'un principi vam pensar que podia fer-se amb la col·laboració del cor de petits.



- I entre les novetats, també hi ha una cançó original.

M.S: Si, ens agrada molt fer versions però sempre havíem dit que seria bonic fer algun tema propi. Vam veure l'oportunitat amb la creació dels disc. Vam demanar a una mare de l'Escola de Música, la Laura Nicolàs, que ens fes una lletra, ja que té molta traça escrivint, i ens va presentar algunes propostes. Finalment va sortir Per si de cas.

- Quin és el sentit d'aquesta cançó?

M.S: Dibuixa una mica com és el cor Vakombà, per una banda la cara que s'ha conegut a través de la televisió d'aspecte de cor dolç, i per l'altra la veritat, que es tracta d'una formació amb molta empenta i energia. 
 

- El treball s'anomena Petjades, d'on ve el nom?


C.D: Ens va costar molt decidir-lo!, vam votar diverses vegades abans d'escollir-lo. I a última hora quan ja havia sortit un altre nom vam veure que no ens agradava i vam canviar-lo. 

M.S: El que significa és que hem fet moltes petjades per arribar on som, en farem moltes més i bé, una petjada simbolitza una marca, és a dir, que volem deixar la nostra empremta. 

- Com serà l'espectacle de presentació? Hi ha algunes sorpreses que es puguin explicar?

M.S: Hi ha petits esquetxos que anem intercalant amb les cançons per trencar una mica i aportar a la posada en escena un toc d'humor. 

C.D: Hem intentat que les col·laboracions que hi ha al CD també siguin presents en aquest concert, de forma que hi apareixeran els músics d'Ovella Xao, els infants del cor de petits i també hi ha dos cantaires que toquen el violoncel i el violí que intervindran amb aquests instruments. 
 

Cesc Domènech i Mariona Sànchez, cantaire i directora de Vakombà, parlen del nou disc. Foto: Juanma Peláez


- Entrades exhaurides!

C.D: Si!, a mitjan d'aquesta setmana els dos passis estaven pràcticament plens, i això que quan va sorgir la idea de fer dues sessions no ho teníem massa clar. 

M.S: No sabíem si ompliríem perquè ens feia por la data, ja que molta gent marxa fora de pont, però ha estat una sorpresa. 

- I els nervis?

M.S: Tots estem molt nerviosos, tenim molta il·lusió i actuar en el Teatre Principal ens porta molt bons records perquè la primera vegada que hi vam anar va ser quan vam sortir del programa de televisió i tot era nou per nosaltres i ara tornem a reviure aquelles emocions del principi. 

- Repetiran l'espectacle en altres ciutats?

C.D: Tenim moltes actuacions, però la presentació del disc com a tal no tenim previst fer-la enlloc més. Amb tot, si algú ens ho demana estarem encantats. 

- Ha canviat el cor Vakombà després del seu pas per l'Oh Happy Day?

C.D: Hem tingut alguna baixa relacionada amb l'increment de la feina, però en general seguim sent els mateixos. Ens hem professionalitzat, per dir-ho d'alguna manera, i ser membre del cor requereix una gran implicació.

M.S: Molts dels cantaires estan estudiant o treballant i és complicat trobar temps per tot. Actualment som 24 veus.