Sabadell dóna comptadors intel·ligents per la llum

Redacció
23 d'octubre del 2016
L’Ajuntament de Sabadell obre una campanya d’estalvi energètic a les llars de la ciutat amb motius solidaris. Amb la col·laboració de l’associació Banc d’Energia, la iniciativa afavorirà l’estalvi de les famílies que hi participin i, alhora, es buscarà sensibilitzar i promoure accions proactives contra la pobresa energètica.

La campanya, que és pionera a l’Estat, fa un seguiment del perfil de consum de les famílies durant 6 mesos, amb l’ajuda d’un comptador intel·ligent portàtil que aporta informació instantània del consum elèctric. A partir de la visualització de les dades del consum, es donen consells sobre canvi d’hàbits i millores en la contractació de l’electricitat.

Els canvis d’enllumenat, la compra i aplicació de regletes multiendoll i programadors setmanals en aparells connectats 24 hores generen bona part de l’estalvi. Les accions es presenten i debaten a partir de tres sessions presencials, de fitxes amb activitats lúdiques, de l’enviament d’un butlletí digital mensual i de la dinamització a través de xarxes socials.

L’Ajuntament promou l’estalvi energètic a la ciutat des de fa anys. En edicions anteriors, un total de 150 famílies voluntàries –407 persones– han pogut reduir la despesa en electricitat en un 11,2 % respecte al mateix període de l’any anterior i un total de 70 € de mitjana a partir del procés de coaching energètic.