Manuel Bustos torna aquesta setmana als Jutjats

L'exalclade haurà de comparèixer per declarar en qualitat d'investigat en la peça 34 | També compareixerà el també exalcalde Joan Carles Sánchez i els exregidors Joan Manau, Ricard Estrada i Paco Bustos | La magistrada que instrueix el cas va obrir la peça vinculada amb assignacions presumptament il·licites procedents de la Companyia d'Aigües de Sabadell

Manuel Bustos, en l'entrada dels Jutjats de Sabadell
Manuel Bustos, en l'entrada dels Jutjats de Sabadell | Albert Segura
Redacció
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:03h
L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos torna aquesta setmana als Jutjats de Sabadell, i ho farà en qualitat d'investigat per la peça 34 del Cas Mercuri per un presumpte delicte de malversació de fons públics i apropiació indeguda. La data assenyalada és el proper dijous, 27 d'octubre.

En concret la interlocutòria fa referència a assignacions d'entre 4.000 i 10.000 euros quan Bustos era membre del consell d'administració de la Companyia d'Aigües de Sabadell, CASSA. Alhora també estarien esquitxats el també exalcalde Joan Carles Sánchez i els exregidors Francisco Bustos, germà de l'exalcalde, Joan Manau i Ricard Estrada, així com l'excap de l'àrea de serveis econòmics de l'Ajuntament de Sabadell, Jordi Ferrer, i la tècnica Rosa Quirante. 

La magistrada va arxivar la peça 27 del sumari, on investigava el possible cobrament il·lícit de retribucions per part del president de Socade Informàtica SL, una societat filial de la Companyia d'Aigües, i per la qual estaven imputats Lluís Pascual i Manuel Bustos pel possible delicte d’omissió de denúncia. A conseqüència d’aquesta investigació però, va obrir una nova peça, la 34, que investiga un presumpte delicte contra l’Administració Pública pel cobrament a títol personal de retribucions per part dels membres (regidors del govern del PSC i funcionaris) que assistien els anys 2009, 2010 i 2011 al consell d’administració de la Companyia d’Aigües de Sabadell com a representants municipals.

Manuel Bustos, per la seva condició d'alcalde, era vicepresident primer del consell d'administració de CASSA entre els anys 2009 i 2011.