L'alcalde de Sentmenat reclama a al PSC que impedeixi la moció de censura

La formació socialista marxa del govern i s’alia amb CiU i PP per desbancar l’Assemblea Ciutadana de Sentmenat | El batlle Marc Verneda carrega contra la mala actitud que els socialistes han tingut durant tot el mandat

Nuet, amb Verneda i Ribas, aquest divendres
Nuet, amb Verneda i Ribas, aquest divendres | Albert Segura
Redacció
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:35h
Si res no canvia, Sentmenat tindrà a partir del proper 28 d’octubre amb un nou alcalde. Alcaldessa, per ser exactes. Després de deixar les seves funcions al govern, el PSC s’ha aliat amb CiU i PP per desbancar el govern de l’Assemblea Ciutadana de Sentmenat i construir una alternativa. L’alcalde, Marc Verneda, demana a la direcció nacional del PSC que s’ho repensi i no permeti que a Sentmenat els socialistes governin de la mà del PP.
 
L’Assemblea Ciutadana de Sentmenat i el PSC van signar un acord de govern al principi del mandat que segons Verneda va arrencar malament. “El punt estrella per al PSC era qui ostentaria l’alcaldia per davant del programa electoral, nosaltres vam demanar-la perquè havíem guanyat les eleccions, i aquí va començar el trencament del govern, va ser mal digerit per la cap de llista del PSC”, ha assenyalat en roda de premsa.
 
Finalment, el PSC va optar per deixar el govern i entendre’s amb CiU i el regidor del PP a l’Ajuntament. Verneda ha ofert una roda de premsa en companyia del coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, i la coordinadora nacional d’ICV, Marta Ribas, un acte que s’ha fet al saló de plens de Sentmenat i què ha comptat amb la presència de ‘alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, i la de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia.
 
Petició a la direcció nacional del PSC
 
Tant Nuet com Ribas han traslladat la pressió a la direcció nacional del PSC perquè eviti un pacte amb el PP. “Seria incomprensible que fes una cosa radicalment diferents a la que han fet a Madrid, perquè el PP en pobles com Sentmenat són màquines de triturar”, ha expressat Nuet.
 
Pel seu cantó, Ribas ha incrementat la pressió sobre els socialistes: “Si no és no a l’Estat per a la dreta del senyor Rajoy, no és no també per a la dreta local a Sentmenat, una dreta rància”, ha expressat.
 
Amb tot plegat esperen una resposta de la direcció nacional per evitar un pacte que a escala local ja està mastegat. Si tot continua el mateix camí, el proper divendres 28 d’octubre Montserrat Rueda serà elegida nova alcaldessa.