El PDC demana que la taxa de residus la segueixin assumint els llogaters

S'oposa a la modificació que s'inclou en la proposta d'Ordenances i Preus Públics per 2017 que trasllada la responsabilitat de pagar aquest impost als propietaris dels pisos i locals | Assegura que farà que els arrendataris perdin l'interès per reciclar | Recorda que el 70% de les activitats que es fan a la ciutat són en immobles de lloguer

Els regidors del PDC aquest divendres en roda de premsa.
Els regidors del PDC aquest divendres en roda de premsa. | Norma Vidal
Norma Vidal
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:17h
El portaveu del Partit Demòcrata Català a Sabadell (PDC), Carles Rossinyol, ha anunciat que la formació presentarà al·legacions al canvi en el pagament de la taxa de residus que inclou la proposta d'Ordenances i Preus Públics que ha aprovat el Ple municipal de forma inicial. Aquesta modificació estableix que a partir d'ara qui assumirà aquesta despesa serà el propietari de l'immoble enlloc del llogater. Rossinyol assegura que la mesura respon a un "afany recaptatori"i adverteix que "atempta contra la lògica que qui més embruta més paga". La formació recorda que el 70% de les activitats comercials que es fan a la ciutat es duen a terme en locals de lloguer i assegura que es posarà en contacte amb la Cambra de la Propietat de Sabadell per esbrinar si l'ens és coneixedor de la nova situació. 

"Es tracta d'un tema d'ànsies recaptatòries perquè l'únic que pretén la mesura és assegurar que quan els arrendataris marxin algú assumeixi el pagament d'aquestes taxes i l'únic que fa el govern és traspassar el seu problema en els propietaris", assegura Rossinyol.

Rossinyol adverteix que totes les bonificacions de la quota que contempla l'article 6è de les Ordenances i Preus Públics vigents i que estan vinculades amb un comportament ambiental respectuós "no tindran sentit". Aquest article per exemple inclou bonificacions del 90% per aquelles persones que acreditin la selecció del paper, el cartró, el vidre, els envasos i la selecció i tractament de la fracció orgànica. "No tindran interès en preocupar-se per això perquè qui assumirà el pagament de la taxa serà el propietari", afirma el portaveu del PDC.

En aquest sentit recorda que en l'actual context econòmic hi ha més oferta de locals comercials que demanada. "Es cert que el propietari pot repercutir la taxa en el llogater si vol, però el que acabarà passant serà igual que amb l'Impost de Béns Immobles (IBI) que des de fa temps l'assumeix el propietari i l'arrendatari en queda exempt". 

Tot plegat sorprèn al regidor que assegura no entendre "com un govern que s'omple la boca parlant de la seva sensibilitat mediambiental pren aquesta mena de decisions", conclou.