Polinyà avisa que la gestió de la runa de les obres no és la seva competència

El consistori afirma que l'empresa que ha abocat materials a propietats privades del Rodal de Sabadell està duent a terme una obra pública a Can Rovira | Assegura que la constructora ha deixat de dipositar materials en aquest emplaçament

Norma Vidal
18 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:33h
L'Ajuntament de Polinyà ha sortit al pas de la polèmica al voltant de les runes que una empresa contractada per aquest consistori ha abocat al Rodal de Sabadell. El govern local ha explicat que es tracta de la constructora que va guanyar el concurs públic per reparar els carrers de la urbanització de Can Rovira del municipi, però adverteix que "la gestió dels residus d'enderroc són responsabilitat de la companyia adjudicatària dels treballs". 

Fonts municipals consultades per NacióSabadell han explicat que el passat mes de setembre els Mossos d’Esquadra van informar l’Ajuntament que s'havien abocat materials procedents de les tasques de reparació de l'asfaltat de la urbanització de Can Rovira a diversos terrenys privats.
 

Plànol de l'àrea on s'han dut a terme els abocaments. Foto: maps

 
Paral·lelament l’Ajuntament de Sabadell va comunicar al consistori que el terreny privat on s’havia aportat part d’aquest material no disposava de la corresponent llicència urbanística i que s'iniciava el corresponent expedient de disciplina urbanística.
 
Aquestes fonts han explicat que l'empresa constructora és la que va guanyar el concurs públic que va promoure el govern local i han advertit que "la responsable de determinar quina gestió es duu a terme dels residus d'enderroc és ella". 

Així mateix, han informat que la constructora ha seguit duent a terme les tasques de reparació a la zona de Can Rovira però ha decidit no abocar el material enlloc i, "de moment, l’està acumulant a la mateixa zona de l’obra".