Alumnes de l'escola Nostra Llar s'apropen a l’ofici de fuster

La proposta l’organitzen el Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca i l'Institut Escola Industrial en el marc de la III Setmana de la Fusta de Catalunya

per Redacció, 18 d'octubre de 2016 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Uns 50 alumnes de cinquè de Primària de l’Escola Nostra Llar participen aquesta setmana en l’activitat del programa municipal Ciutat i Escola: La fusta i l’ofici dels fusters, impulsada pel Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca i l’Institut Escola Industrial. L’objectiu és acostar l’alumnat a la fusta i als seus processos, des del bosc, passant per la fàbrica i fins a arribar als mobles i eines que tots utilitzem cada dia.

L’activitat s’emmarca dins la III Setmana de la Fusta de Catalunya, que es celebra del 14 al 25 d’octubre, fruit de la col·laboració entre el Gremi i l’Escola Industrial, l’únic centre públic de la ciutat on s’imparteix formació professional relacionada amb la fusteria.


La fusta i l’ofici dels fusters permet apropar els més joves a una activitat professional amb un alt grau d’inserció laboral. Tot plegat a partir d’una metodologia d’aprenentatge i servei, mitjançant la qual són els alumnes de formació professional de l’Escola Industrial qui transmeten a infants aprenentatges vivencials sobre una formació i una professió que ells mateixos estan aprenent.

L’activitat consta de dues sessions, dimarts 18 i dijous 20 d’octubre. Entre d’altres activitats, els alumnes construeixen un joc de dòmino dissenyatper ordinador. També tallen la fusta i poleixen les peces que finalment s'emportaran a l'escola.


L'activitat també incideix en l’ús de les noves tecnologies per a una professió que moltes vegades tenim associada a una manera de fer exclusivament artesana. Així mateix, la proposta fomenta la col·laboració i treball en equip per assolir un objectiu.

 

Participació