Adif inverteix 800.000 euros en la línia de tren de Sabadell

L'objectiu de l'actuació és consolidar les trinxeres per garantir uns nivells més elevats de fiabilitat i qualitat, així com evitar incidències

ACN
18 d'octubre del 2016
Un tren de la línia R4 al seu pas per Terrassa
Un tren de la línia R4 al seu pas per Terrassa | Marcel Marsal
La companyia Adif ha adjudicat un contracte per l'execució de les noves obres de millora de la infraestructura ferroviària en la línia Barcelona-Manresa, que entre d'altres ciutats passa per Terrassa i Sabadell. Els treballs, segons informa Adif, es duran a terme a cinc trinxeres ubicades al Bages: dues a Manresa, dues a Castellbell i el Vilar i una a Sant Vicenç de Castellet. El contracte, amb un termini d'execució estimat d'onze mesos, s'ha adjudicat a la UTE formada per les empreses Pavasal i Vía Civil per un import de 803.412 euros. S'hi sumarà també una partida de 35.806 euros en concepte dels serveis que aporta directament Adif.

L'objectiu de l'actuació és consolidar les trinxeres per garantir uns nivells més elevats de fiabilitat i qualitat, a més de reduir la probabilitat d'incidències. També es vol minimitzar la probabilitat de despreniments de vegetació o altres materials sobre la via.
Adif informa que a les cinc trinxeres s'hi farà un reforç dels diferents materials rocosos i també es farà un sanejament de tots els elements estructurals i de protecció amb l'objectiu de prevenir el despreniment de materials. A més, es faran feines de sega i desbrossament, així com també la supressió d'arbres. En relació a aquesta darrera actuació, la companyia ferroviària informa que la tala d'arbres es farà amb una autorització prèvia de les administracions competents i després de fer un anàlisi "exacte" de les unitats que s'han d'eliminar. 

A la línia Barcelona-Manresa-Lleida Adif ha invertit més de 3,1 milions d'euros en actuacions de modernització de la infraestructura. Segons informa la companyia, ja s'han finalitzar obres de millora a la Granyanella (Lleida), amb una inversió superior als 820.000 euros, i a cinc trinxeres situades a Montcada i Reixac, Terrassa, Viladecavalls i Castellgalí, amb un cost de 490.000 euros. Els treballs, segons informa Adif, han permès suprimir cinc limitacions temporals de velocitat, un fet que permet reduir el temps del trajecte i "prestar un servei més eficient per als viatgers". 

D'altra banda, Adif informa que aquest mes d'octubre s'iniciaran els treballs de tractament i consolidació de cinc trinxeres més, quatre d'elles situades a Vacarisses i una altra a Sant Vicenç de Castellet (Bages), amb una inversió superior als 807.000 euros. 

Per últim, Adif també explica que ha adjudicat un altre contracte per la realització d'obres de modernització del pont sobre el barranc de Sanana, al terme municipal de Castellbell i el Vilar, i del pas inferior de Lorpina, a Vacarisses. Aquesta actuació ha de permetre millorar l'estat de les dues infraestructures i allargar la vida útil dels materials. Les obres tenen un pressupost de 260.000 euros i s'executaran al llarg de quatre mesos.