Els treballadors d'Unipost tornen a fer vaga per endarreriments en els sous

Durant dues setmanes fan tres hores diàries d'aturada per exigir cobrar a l'hora | L'empresa els deu diners de gener i febrer de 2014, el 80% de la paga d'aquest estiu i el 75% del sou de setembre

Redacció
18 d'octubre del 2016
Pancarta d'Unipost penjada al Parc Vila Closes, prop de la seu de Manresa
Pancarta d'Unipost penjada al Parc Vila Closes, prop de la seu de Manresa | CGT
Per segona vegada en un mes, els treballadors de l'empresa de correspondència Unipost fan vaga a tot l'Estat per reclamar a l'empresa que es posi al dia amb els sous dels seus treballadors. A dia d'avui, només han cobrat el 20% de la paga d'estiu i el 25% de la nòmina de setembre, segons fonts de la CGT.

A més a més, els treballadors també reclamen una rebaixa que se'ls va aplicar al sou i als plusos els mesos de gener i febrer de 2014. El març d'aquell any, el comitè format per UGT i USOC va signar un conveni en es rebaixava un 7% el sou i un 10% els plusos dels treballadors, però l'empresa ho va aplicar amb efectes retroactius des d'1 de gener.

Com a la vaga convocada el passat mes de setembre, els treballadors faran tres hores d'aturada diària durant aquesta setmana i l'entrant. La paga de Nadal de 2015 la van acabar de cobrar aquest passat més de juny, i la de juny, primer els van dir que els la anirien pagant un 10% cada mes fins a l'abril de 2017, i actualment els han dit  que intentarà que estigui pagada el desembre.