Els Cinemes Imperial acullen l'estrena del documental de Jordi Évole sobre Proactiva Open Arms

"Astral" s'estrena aquest divendres per explicar la història d'un vaixell de luxe que es va convertir en una embarcació que ha efectuat més de 10.000 rescats al Mediterrani

Tràiler del documental que aquest dilluns es preestrena
Tràiler del documental que aquest dilluns es preestrena | La Sexta
Redacció
14 d'octubre del 2016


El documental de Jordi Évole sobre Proactiva Open Arms arriba als Cinemes Imperial aquest divendres. Agafant per títol el nom del vaixell que l'ONG fa servir per rescatar refugiats al Mar Mediterrani, Astral es presentarà per primer cop aquest dilluns a la Filmoteca de Catalunya. Aquest dimarts s'exhibirà a la Cineteca Matadero de Madrid. En els dos actes intervindran Évole, i Òscar Camps, director de l'organització. 

A a partir del dia 12 d'octubre, el documental també s'estrenarà en 130 sales de cinema de tot l'estat espanyol. La llista completa de dates i llocs on es projectarà el film a Catalunya es pot consultar en aquest enllaç. Els diners que es recaptin amb les entrades seran donats a Proactiva Open Arms.

De vaixell de luxe, a embarcació de salvament

L'Astral era un vaixell de luxe que es va reconvertir en una embarcació de rescat de persones. Livio LoMonaco n'era el seu propietari i el va cedir a l'ONG de socorristes. Fins ara, l'Astral, de 30 metres de llargada, ha realitzat més de 10.000 rescats.

Proactiva Open Arms va començar la seva tasca de salvament en plena crisi dels refugiats sirians a partir d'una empresa de socorristes localitzada a la costa catalana, valenciana i canària. Es deia Proactiva Serveis Aquàtics i Camps, que n'era el director, va reunir el seu equip i els va proposar anar a salvar vides a Lesbos (Grècia), com s'explicava en un reportatge in situ realitzat pel fotoperiodista de NacióDigital, Sergi Cámara.

Suport d'última hora

Aquest mateix dilluns, l'ONG ha celebrat un suport d'última hora a la seva causa. En un vídeo que ha difós a través del seu compte de Twitter, l'entrenador del Manchester City i exentenador del Barça, Pep Guardiola, recorda que "el que està passant al Mediterrani amb els refugiats és una tragèdia humanitària". "No podem mirar a un altre costat", afegeix i convida a tothom a anar al cinema.