La Comissió de l'Escola Virolet i l’IES Can Llong es manifestarà de nou al novembre

Reclama a la Generalitat que inclogui en el nou Pressupost una partida per tirar endavant les obres d'aquests dos equipaments | Té previst "pujar el to de la protesta" perquè el govern català compleixi el seu compromís

Els edificis de l'Escola Virolet i l'IES Can Llong són una reivindicació molt important pel barri
Els edificis de l'Escola Virolet i l'IES Can Llong són una reivindicació molt important pel barri | Comissió Institut - Escola Virolet
Norma Vidal
11 d'octubre del 2016
Les associacions de pares i mares (AMPA) de l’escola Virolet i l’institut Can Llong tornaran a manifestar-se el proper 25 de novembre. Així ho ha explicat la portaveu del col·lectiu, Pilar Gómez, que ha assenyalat que han decidit dur a terme una nova acció per incrementar la pressió sobre el Govern i aconseguir que inclogui una partida per a la construcció d'aquests dos centres en el nou Pressupost. 

"Estem pendents del que faci la Generalitat que fins a finals d'any no aprovarà el nou Pressupost", ha explicat Gómez que recorda que tot i que hi ha una primera resolució del Parlament favorable a la proposta, els nous comptes no inclouen cap partida en aquest sentit. Amb tot, espera que la Generalitat acabarà destinant la inversió necessària "per fer almenys els estudis dels projectes". 

Per fer sentir la seva veu, el col·lectiu ha decidit organitzar una nova protesta el proper 25 de novembre que recorrerà els carrers del barri i "incrementarà el to". Gómez afirma que el col·lectiu sap que és imprescindible treballar de forma coordinada per aconseguir aquests equipaments que són molt importants pel barri. "Fa temps que reclamem a la Generalitat els edificis definitius i aquesta necessitat ja és molt urgent. Al barri se’ns està acabant la paciència". 

Suport municipal

La Comissió constituïda per reivindicar la construcció dels edificis de l’escola Virolet i l’institut públic del barri de Can Llong es va reunir fa pocs dies. A la trobada, els responsables municipals van expressar el seu suport a les AMPES i van comunicar-los que en la darrera reunió mantinguda amb el Govern se'ls va informar que fins que no s'aprovi el Pressupost no es podrà avançar en cap direcció. 

El regidor d'Educació, Joan Berlanga, va valor positivament les millores que s’han fet als mòduls aquest estiu però va advertir que "si no es construeixen els edificis escolars pendents, aviat la situació serà del tot insostenible". 

L'Ajuntament ja ha posat a disposició de la Generalitat dos solars per als edificis definitius: un per a l’Escola Virolet –entre el carrer de Zuric i la via del tren de la línia R4 d’ADIF– i un altre a l’àmbit on, de forma provisional, s’ubiquen actualment els mòduls del Virolet, al costat de l’Escola Mas Boadella.