Sant Quirze presenta al veïnat de Les Fonts el projecte de la plaça Nova

L'actuació millorarà l'espai amb la renovació de diversos elements i també la mobilitat

Presentació del projecte de la plaça Nova de Les Fonts.
Presentació del projecte de la plaça Nova de Les Fonts. | Ajuntament de Sant Quirze
Redacció
08 d'octubre del 2016
L’Ajuntament de Sant Quirze ha donat a conèixer el nou projecte de la plaça Nova de Les Fonts, en el marc d’una trobada participativa en aquest espai. Una trentena de veïns i veïnes van participar en la sessió, liderada per l’arquitecte redactor del projecte de l’obra, Manel Sánchez, i amb l’assistència de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i els regidors de l’equip de govern Albert Falgueras i Elena Sabater.

L’actuació contempla delimitar els espais d’esbarjo per edats i ampliar les voreres perimetrals. També es preveu arranjar i retirar les jardineres i els obstacles existents, per tal de millorar la visibilitat i l’accessibilitat a la plaça. El paviment i les grades es repararan i s’hi instal·laran nous jocs infantils. També es millorarà l’enllumenat públic.

La superfície de la plaça s’ampliarà incorporant una part de vial a les voreres, la qual cosa augmentarà l’espai públic d’ombra. A més, la mobilitat es veurà afavorida, donat que hi haurà una plataforma única de pas, un fet que facilita el trajecte escolar i aporta seguretat.
El pressupost inicial del projecte s’incrementarà en 28.000 euros, ascendint als 128.000 euros, per incorporar les propostes del veïnat. 

El veïnat ja va participar a la primavera en una sessió oberta per recollir aportacions. En la sessió d'ara els ciutadans van poder comprovar totes les millores en diferents plànols, així com plantejar els seus dubtes sobre l’execució de l’obra. L’Ajuntament licitarà properament el projecte, per decidir quina empresa serà l’encarregada de dur-la a terme.