Sabadell participarà en un projecte d'estudi sobre el món associatiu de referència a Europa

Es tracta de Panoràmic, una enquesta que es promou des del Consell d’Associacions de Barcelona i que s’estén a tot Catalunya

per Redacció, 5 d'octubre de 2016 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sabadell, a través de la Regidoria de Participació es suma al projecte Panoràmic, destinat a la millora i enfortiment del món associatiu,una enquesta que es promou des del Consell d'Associacions de Barcelona, l’Observatori del Tercer Sector, la Fundació Ferrer i Guàrdia i la Fundació Pere Tarrés amb la voluntat de conèixer la realitat de les associacions de la ciutat.

La primera edició del Panoràmic es va centrar únicament en la ciutat de Barcelona; després es va obrir a alguns territoris o municipis; i aquest 2016 vol arribar a la totalitat de Catalunya per convertir-se en l’estudi més gran a Europa sobre l’associacionisme. L’any passat, per exemple, es van recollir les opinions d’unes 2.000 entitats.


El Panoràmic és un qüestionari adreçat a totes les entitats i associacions sense ànim de lucre de Catalunya, estructurat en sis parts: Dades generals i implementació territorial; Organització i Activitats; Les persones; Finançament i recursos econòmics; Espai i equipaments; El present i el futur.

L’Ajuntament té registrades 936 entitats, a les quals s’ofereix la possibilitat de participar en aquesta enquesta, que permetrà comparar també entre territoris i que serà útil per a les entitats, per a la ciutadania i també per a les administracions.


En aquest moments les entitats han rebut l’enllaç per contestar el qüestionari -El Panoràmic 2016-, el qual està actiu fins al proper 11 de novembre.

Posteriorment es farà tot el procés de recollida de dades i el seu tractament. Els resultats es coneixeran entre febrer i març del proper any.

 

Participació