David Vila i Ros porta el debat sobre l'ús del català a Sabadell

L'autor local presentarà el seu darrer llibre 'I si parlem català?' al Casal Pere Quart

per Redacció , 4 d'octubre de 2016 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'escriptor sabadellenc, David Vila i Ros, presenta el proper dimecres el seu darrer llibre que porta per títol I si parlem català?. Aquesta és una obra concisa i fàcil de llegir. El seu objectiu és despertar l’interès del lector envers les llengües en general i el català en particular, esperonant-lo a utilitzar més la pròpia del país. Aquest és el vuitè llibre de l'autor vallesà. L'acte tindrà lloc al Casal Pere Quart (19:30 hores). 

En aquesta obra Vila i Ros mostra que tot i que els estudis indiquen que cada cop hi ha més persones que saben parlar català, en proporció, cada cop són menys les que realment el fan servir. Amb tot adverteix que les llengües són un patrimoni incomparable que s'ha d'intentar preservar i usar-les amb normalitat en el territori que els correspon.


"És evident que la pervivència de les llengües minorades no depèn exclusivament de l’actitud dels parlants, ans del poder polític, social, econòmic i demogràfic que tinguin al darrera. Tot i així,  si aprenem a desfer-nos dels prejudicis que ens condicionen i ens llancem a fer un ús desacomplexat del català, se n’incrementarà la presència social i esdevindrà, de ben segur, una llengua atractiva i necessària per a les persones nouvingudes i per a tots aquells conciutadans que encara no la parlen", reflexiona l'autor.

Aquest treball té un format similar a l'anterior obra de Vila i Ros. Conté il·lustracions i esquemes i presenta informacions pràctiques i missatges directes. La presentació anirà a càrrec de Josep Abad, historiador sabadellenc i membre de la Plataforma per la Llengua.

 

 

Participació