Estrena de l'espectacle «Superstico» de David Baró

El mentalista sabadellenc presenta aquest divendres el seu nos espectacle a l’Espai Àgora de la capital vallesana | Es basa en un viatge per les supersticions més característiques de casa nostra i d’arreu del món

David Baró, en un moment de l'espectacle
David Baró, en un moment de l'espectacle | Juanma Peláez
03 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:06h
El mentalista sabadellenc David Baró (Sabadell, 1976) torna als escenaris amb un nou espectacle que promet emocions i conèixer curiositats d’arreu del planeta. Sota el nom de Superstico (supertició, en esperanto), aquest divendres i dissabte al vespre presenta un viatge per les supersticions més insòlites de tot el món, combinat, com no podia ser d’una altra manera, amb els números de mentalisme que l’han situat a primera línia a nivell estatal.
 
Es tracta d’una reflexió sobre les supersticions que hi ha arreu del món, des de trencar un mirall, abocar sal, passar per sota d’una escala de pintor i creuar-se amb un gat negre fins a d’altres ben insòlites que queden ben lluny del que estem acostumats a casa nostra. “L’espectacle té un missatge, i és recomanar a la gent que no sigui supersticiosa, per això faig aquesta crítica a un grapat de creences irracionals”, explica en declaracions a NacióSabadell.
 
Entre les més curioses hi ha sistemes constructius per fer edificis amb una base específica o avions que no compten amb la fila 13: “Es diu que ve del Sant Sopar, en què hi ha dotze apòstols i on Jesucrist és el tretzè, però a més a l’obra de Leonardo da Vinci es veu com Judes Iscariot dona un cop a un pot de sal i l’aboca sobre la taula”, explica.
 
L’espectacle serveix per apropar altres supersticions, com una de ben curiosa de Dinamarca: “Allà quan es trenca una peça de la vaixella no la llancen, la guarden i per cap d’any les llancen totes juntes, així que en el sopar de cap d’any es poden reunir tots els convidats a casa teva amb tot de bosses amb plats trencats”, afegeix.
 
Baró combina aquestes explicacions amb exercicis de mentalisme, on fa sortir una vintena de persones a l’escenari al llarg de l’espectacle, però també telepatia i una sorpresa final. L'espectacle es podrà veure aquest divendres i dissabte a l'Espai Àgora, i a partir del 7 d'octubre a l'Eixample Teatre.