Pas endavant per recuperar la caserna i projectar l'acció social a Sabadell

El ple ha aprovat la proposta amb els únics vots dels grups de l’executiu local | El Pla Estratègic d’Acció Social rep el suport de tots els grups

El PEAS va obtenir el consens del ple
El PEAS va obtenir el consens del ple | Norma Vidal
Albert Segura
30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:04h
El govern de Sabadell està disposat a fer tots els tràmits per recuperar la caserna de la Guàrdia Civil sense que li costi ni un cèntim a la butxaca dels sabadellencs. Així ho han deixat clar els grups municipals que conformen el govern de Sabadell en el ple d’aquest mes de setembre, celebrat dijous al vespre, en una sessió de més de sis hores que van deixar els regidors ben cansats, i prova d’això és que no hi va haver cap prec ni pregunta per cap dels grups municipals.
 
Els vots a favor dels grups municipals del govern van permetre tirar endavant l’inici del procediment per revisar d’ofici els actes administratius vinculats amb l’antiga caserna, un cop no es considera vigent l’acord a què la ciutat i la Guàrdia Civil van arribar per la seva cessió, donat que aquest cos no desenvolupa les competències que tenia quan es va rubricar el pacte.
 
El text va contraposar les visions dels grups de govern i dels de l’oposició, i fins i tot va servir perquè la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Glòria Rubio, fes broma només començar, moment en què alguns regidors i assistents al ple van marxar de la sala, després de l’extensa presentació del Pla de Mandat, que va durar una hora i mitja: “La gent marxa però és normal, està farta de sentir parlar d’aquest tema i fins i tot molts podrien pujar aquí a explicar-lo ells”, va dir.
 
L’oposició no veu gens clar l’opció del govern, i en el cas de CiU, el portaveu, Carles Rossinyol, va acusar-los d’actuar amb covardia, i va animar l’executiu a ocupar la caserna, si es considera que legalment pertany a la ciutat. “Ens estem embolicant en la teranyina que va teixir el senyor Bustos”, va afegir.
 
PEAS: Pla Estratègic d’Acció Social
 
El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, va aconseguir posar tot el ple d’acord amb la presentació del Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS). “Es tracta d’una metodologia de treball que pretén innovar en l’àmbit de l’administració pública”, va assenyalar.
 
Pel seu cantó, l’alcalde, Juli Fernàndez, va destacar la importància del consens dels grups en aquest punt: “Governi qui governi, l’estratègia per abordar l’acció social serà compartida i permetrà tirar endavant projectes de ciutat a llarg termini”, va assenyalar. 
 
La Bassa, endavant
 
El ple també va aprovar tirar endavant les obres de La Bassa de Sant Oleguer, a través de 3 punts que es van agrupar en l’explicació en un de sol. Rossinyol va tornar a posar en dubte l’acció del govern, en considerar que les obres “s’han gestionat malament”, donat que la piscina es podria haver mantingut oberta mentre es feien els treball.
 
Rubio el va reptar a buscar la manera de fer conviure les dues activitats.
 
El Quart Cinturó i altres mocions
 
El ple també va donar llum verd a la moció que van presentar els grups que conformen el govern en defensa de la titularitat catalana de les vies que es construeixin al Vallès. Es va convertir, però, en un debat sobre el Quart Cinturó, en què es va demanar al govern espanyol que retiri la licitació de l’estudi d’aquesta carretera en el seu tram comprès entre Terrassa i Granollers.
 
La moció va prendre forma de debat que va acabar enfrontant forces independentistes i no independentistes, en què el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero, va agrair al PP que donés “arguments per voler marxar d’Espanya”. En aquest punt, el portaveu del PP, Esteban Gesa, va retreure aquest comportament.
 
També va prosperar la proposta de CiU per reclamar més mesures de la contaminació ambiental a la ciutat. En aquest punt, el regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, va anunciar que s’està treballant per col·locar unitats mòbils per mesurar la qualitat de l’aire, i que s’impulsarà un projecte per fer seguiment a dones embarassades i el creixement dels seus nadons.