Sabadell modifica el pressupost de 2016 per afrontar la millora de les urgències del Taulí

L'operació també permetrà invertir 1.300.000 euros per renovar la flota d'autobusos i 300.000 euros per adequar l'antiga escola Riu-sec per a encabir-hi una oficina de suport a les entitats

Norma Vidal
29 de setembre del 2016
Actualitzat el 30 de setembre a les 10:05h
Imatge del Ple municipal del mes d'octubre
Imatge del Ple municipal del mes d'octubre | Norma Vidal
L'acord al qual el govern de Sabadell va arribar amb la Generalitat per invertir 4 milions d'euros per a millorar les urgències de l'Hospital Parc Taulí ha tornat a generar tensions en el Ple municipal d'aquest mes de setembre. La polèmica ha sorgit quan el regidor de Nova Economia, Albert Boada, ha presentat un punt de l'ordre del dia que contemplava una modificació del pressupost de 2016 per assumir diverses despeses, entre elles la que fa referència al centre sanitari. 

Segons ha explicat Boada, l'operació consistirà en amortitzar els 5,6 milions de romanent de 2015 per liquidar crèdits pendents i sol·licitar un nou crèdit amb el mateix capital però menys interessos. Aquest s'usarà per finançar les millores al Parc Taullí (4 milions d'euros), per renovar la flota d'autobusos (1,3 milions d'euros) o per adequar l’antiga escola Riu-sec per a fer-hi una oficina de suport a les entitats (300.000 euros), entre d'altres inversions.

La mesura no ha agradat als grups de l'oposició que asseguren que tot i la part “raonable” de la modificació, no és justificable l'operació per invertir en l'Hospital Parc Taulí. El regidor portaveu del PP, Esteban Gesa, ha dit que aquests diners serveixen per “tapar les vergonyes” de la Generalitat i del conseller de Salut, Antoni Comín.

Des del PSC, Josep Ayuso, ha considerat que aquesta inversió és “un mal negoci per la ciutat” perquè el govern municipal està assumint una despesa que hauria de pagar la Generalitat. “L'alcalde va dir que els 4 milions d'euros sortirien del romanent i ara resulta que ens endeutem per pagar el que ha de pagar la Generalitat”, ha lamentat.

Des de CiU, Carles Rossinyol, ha dit que s'estan barrejant temes "que són de gestió amb altres que tenen contingut polític". En aquest sentit s'ha preguntat perquè l'executiu local no inverteix en la ciutat enlloc de fer-se responsable d'inversions que hauria de fer el Govern. "Amb quatre milions es podrien mantenir els carrers, que estan fets un desastre, o donar resposta a tots els projectes participatius enlloc de regalar-los”, ha assenyalat Rossinyol 

Per la seva banda, José Luís Fernández, de C's, ha assegurat que aquest préstec no és competència del govern de Sabadell: "No el podrem recuperar i no tindrem compensacions", ha lamentat.

La previsió és que el conveni entre la Generalitat i el govern local que establirà les condicions d'aquest préstec es presenti en el Ple del proper mes de novembre. 

La modificació ha tirat endavant amb els vots a favor dels 14 regidors del govern (UpC, ERC, la Crida i Guanyem Sabadell). La resta de regidors hi han votat en contra.