La Policia Municipal de Sabadell comptarà a la primavera amb 9 cotxes nous

Seran menys contaminants que els actuals, dos dels quals seran híbrids i un elèctric | També es comptarà amb una nova grua que donarà servei a Sabadell, Castellar i Barberà

La Policia Municipal va provar un nou model de cotxe patrulla
La Policia Municipal va provar un nou model de cotxe patrulla | Juanma Peláez
Redacció
29 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:56h
La Policia Municipal de Sabadell comptarà la propera primavera amb nou vehicles totalment nous, menys contaminants i equipats amb les darreres novetats. També s’incorporarà al parc de vehicle municipal una grua, que donarà servei a la capital comarcal i als municipis de Castellar i Barberà, amb qui aquest servei s’ha mancomunat.
 
Concretament, es tracta de sis cotxes que funcionen amb benzina, donat que contamina menys que els dièsel, i que comptaran amb kits de detenció individual. A més, s’incorporaran dos cotxes híbrids i un d’elèctric, que duran a terme funcions diferents.
 
El retard de la incorporació dels vehicles es deu a què a l’abril de 2015 es va fer una licitació per adquirir-los, amb un plec de condicions concretes que responien a l’homologació necessària i que en aquell moment només oferia el model Seat Altea. Tot i això, el Ministeri d’Indústria va ordenar la producció del model per una anomalia, fet que va aturar la licitació.
 
Amb tot, ja Junta de Govern Local ha aprovat l’anul·lació d’aquella licitació, i ara s’ha de fer un nou plec de clàusules, motiu pel qual es preveu poder dur la nova licitació en una propera Junta de Govern Local. En tractar-se d’un import superior als 200.000 euros, s’ha de fer difusió a nivell europeu i publicar-lo en el butlletí. Es calcula que l’import final serà d’uns 600.000 euros.
 
Una nova grua, també per primavera
 
D’altra banda, i si el calendari es respecta, es preveu licitar a la primavera el rènting d’una nova grua que donaria servei no només a Sabadell, sinó també a Castellar i Barberà, municipis amb qui s’ha mancomunat aquest servei. El termini de la licitació seria per a quatre anys.