Sabadell treballa en un protocol per detectar casos de maltractament en gent gran

Vol ser una eina útil per als diferents agents que intervenen en situacions d'aquesta mena com la Fiscalia, els cossos de seguretat o els professionals de la salut | El text es presentarà la primavera de 2017

Redacció
27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:53h
L'Ajuntament de Sabadell està elaborant un Protocol de Detecció, prevenció i abordatge del maltractament a la gent gran. El document es presentarà durant el mes de novembre a diferents agents que intervenen en situacions d'aquesta mena com la Fiscalia, els cossos de seguretat o els professionals de la salut. L'objectiu és que la ciutat disposi d'una eina consensuada per abordar aquesta problemàtica. La previsió és que estigui enllestit i pugui presentar-se la primavera de 2017 en el marc d’unes jornades de formació i divulgatives.

Segons ha explicat el regidor d'Acció Social, Gabriel Fernàndez, el consistori està treballant per eradicar aquesta mena de comportaments a través de diversos eixos. Per una banda, un total de vuit treballadores socials han fet formació especialitzada sobre detecció i abordatge del maltractament a la gent gran. A més, l’Ajuntament participa en un grup intermunicipal de la Diputació de Barcelona sobre actuacions per a la detecció i la prevenció. 

Pel que fa al protocol, el regidor ha comentat que s'ha pres com a base models existents en altres administracions i s’ha confeccionat un document que haurà de comptar amb el consens dels col·lectius implicats en els processos de maltractament de persones grans. 

L'Ajuntament ha donat a conèixer aquestes actuacions coincidint amb la presentació dels actes del Dia Internacional de la Gent Gran. El programa comença dilluns 3 d'octubre amb una xerrada sobre la salut emocional al Casal Pere Quart.