El curs escolar a Castellar s’inicia amb l’atorgament de 159 beques menjador

Per cinquè any consecutiu, l’Ajuntament aportarà un pressupost extraordinari per complementar els ajuts atorgats

Redacció
27 de setembre del 2016
S'incrementen les beques menjador
S'incrementen les beques menjador | Ajuntament de Castellar del Vallès
El curs 2016-2017 a Castellar del Vallès ha començat amb l’atorgament de 159 beques de menjador per a famílies amb infants escolaritzats. El Consell Comarcal del Vallès Occidental, que és qui s’encarrega de gestionar el pressupost que el Departament d’Ensenyament ha concedit de moment un 13 per cent més d’ajuts per aquest concepte respecte a l’inici del curs anterior. Això equival a 18 subvencions més.

Segons les primeres dades provisionals, la major part dels ajuts atorgats fins al moment, 151, són del 50% del preu del menjador, mentre que 8 famílies sí que rebran el 100% del preu. A més, una altres 30 famílies estan pendents d’aportar documentació complementària per a la valoració final de l’ajut.

L’Ajuntament ha anunciat que, per cinquè any consecutiu, farà una aportació extraordinària mínima de 30.000 euros per augmentar el nombre de famílies beneficiàries i els imports d’algunes de les beques ja atorgades. D’aquesta manera, la Regidoria de Salut, Serveis Socials i Habitatge valora durant el curs escolar la concessió de noves beques menjador. També complementa els ajuts d’aquelles famílies que no poden assumir la diferència entre el cost del menú escolar, que és de 6,20 euros al dia i l’import subvencionat, que aquest curs és de 3,10 euros.

"Estem preocupats perquè el pla de xoc contra la pobresa que va aprovar el Parlament en relació a les beques de menjador no es complirà amb l’actual dotació pressupostària per aquest curs", ha lamentat l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez. Així mateix ha advertit que no es compleix en "perquè s’havien de garantir beques a totes les famílies que estan per sota el llindar de la pobresa, i això ara no és així, i per aquest motiu s’han de seguir complementant amb aportacions extraordinàries de l’Ajuntament".

El nombre de sol·licituds presentades a Castellar s’ha reduït respecte l’inici del curs anterior. En total, el Consell Comarcal ha rebut fins ara 265 sol·licituds, 17 menys. D’aquestes, no se n’han pogut atendre 76, una quarta part.