Polinyà es dota d'un radar pedagògic que no multarà els conductors

L'objectiu és conscienciar la població sobre els límits de velocitat | Es canviarà de lloc cada quinze dies per cobrir els punts més sensibles

Radar pedagògic de Polinyà.
Radar pedagògic de Polinyà. | Ajuntament de Polinyà
Redacció
26 de setembre del 2016
Polinyà ha col·locat un radar pedagògic a l’avinguda de Lluís Companys, davant l’escola Roser Capdevila, que indica als conductors la velocitat a la qual circulen per conscienciar-los de la importància de respectar els límits establerts. L'aparell no té voluntat sancionadora i arriba després que el passat mes de març es dugués a terme una prova pilot a la carretera de Sentmenat que va demostrar la seva efectivitat.

Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Javier Silva, a la prova pilot es va constatar que la velocitat mitjana ha disminuït un 10% i les puntes de velocitat han baixat prop d’un 20%, ha apuntat. 

El dispositiu es col·locarà en punts alts i estratègics perquè sigui ben visible i es canviarà d’ubicació cada 15 dies. Els llocs escollits són, sobretot, entorns infantils, passos de vianants sense semàfors i punts on habitualment es detecten infraccions. 

L’aparell funciona amb una bateria recarregable i controla la velocitat del vehicle durant un tram de carrer d’aproximadament 100 metres. Recull informació durant el temps que està instal·lat en un punt que servirà perquè la Policia Local de Polinyà pugui analitzar les dades.

Les dades de velocitat que s’obtinguin serviran a la Policia Local i al departament de Mobilitat i Via Pública per a valorar la necessitat d’instal·lar radars sancionadors.