Sant Quirze, Barberà i Badia demanen al Govern més controls sobre l'Aeroport

Els responsables municipals de les tres ciutats volen que es recuperi la Comissió de Seguiment | Demanen que s'actualitzi el mapa de capacitat acústica i es supervisi l'augment d'operacions a la instal·lació

Redacció
27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:16h
Aeroport de Sabadell
Aeroport de Sabadell | Norma Vidal
Sant Quirze, Badia i Barberà del Vallès volen que hi hagi un major control sobre l'activitat que es duu a terme a l'Aeroport de Sabadell. Els representants municipals d'aquestes tres localitats s'han reunit amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per demanar que es recuperi la Comissió de Seguiment que va quedar suspesa l'any 2009 i que s'actualitzi el mapa de soroll i l'impacte de la contaminació acústica derivada de l'activitat d'aquesta instal·lació. En aquesta línia també plantegen que es revisin les servituds a l'aeròdrom amb la col·laboració d'Aena. 

L'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, l'alcaldessa de Barberà, Sílvia Fuster, i el primer tinent d'alcalde de Territori de l'Ajuntament de Badia del Vallès, Rafael Moya, han transmès al conseller la voluntat de les tres ciutats de reprendre la Comissió de Seguiment amb la participació d'entitats, associacions de veïns i veïnes i administracions públiques.
 

L'alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, l'alcaldessa de Barberà, Sílvia Fuster, i el primer tinent d'alcalde de Territori de Badia, Rafael Moya, amb el conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull. Foto: Ajuntament de Sant Quirze


L'alcaldessa de Sant Quirze ha reclamat la necessitat d'analitzar l’activitat de l’Aeroport per no perdre competitivitat com a municipi: "Esperem que després d’aquesta trobada aconseguim reprendre les reunions de la comissió i fer així un seguiment de les incidències que genera l’Aeroport", ha comentat. De fet, segons Oliveras, redueix les competències del municipi a nivell de gestió de planejament urbanístic: "Estem perdent capacitat d’autonomia per fer un obra, es ralentitzen els tràmits i això perjudica la nostra activitat empresarial", lamenta.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster, ha alertat sobre les conseqüències de l’increment d’operacions de l’Aeroport en la vida diària de les tres ciutats: "Els veïns i veïnes de Barberà, Sant Quirze i Badia pateixen de forma constant les conseqüències de l’augment d’operacions a l’Aeroport, que en el darrer any ha crescut un 18% només en el semestre de l’any. El soroll continu i que nombroses avionetes sobrevolin les tres ciutats sense complir les rutes establertes a l'hora d'enlairar-se o d'aterrar a Sabadell posen en perill la seguretat de la ciutadania", afirma.

Estudi de la contaminació acústica

La trobada ha servit perquè el conseller es comprometi a distingir les zones més sensibles i analitzar si se superen els llindars de contaminació acústica. En aquesta línia ha demanat als tres municipis que identifiquin les zones de més contaminació per fer un estudi més acurat de la situació i buscar mecanismes per fer àgil la tramitació de llicències urbanístiques afectades per les servituds de l’Aeroport. 

Una vegada s’iniciïn les accions acordades a la reunió, es durà a terme una nova trobada per continuar avançant en les línies marcades.