El PSC creu insuficient la participació del procés de pressupostos

Denuncien que s’ha copiat el model ja dut a terme entre 2000 i 2010 pel PSC a la ciutat | Asseguren que algunes de les propostes ja s’havien aprovat al ple i, per tant, s’havien d’executar

Regidors del PSC, en roda de premsa aquest divendres
Regidors del PSC, en roda de premsa aquest divendres | Albert Segura
Albert Segura
23 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:29h
El PSC de Sabadell creu que la participació al procés participatiu Construïm Sabadell per determinar què fer amb un milió d’euros del pressupost de 2017 és insuficient. Apunten que el fet que només un 3,4% dels possibles participants hagin emès el seu vot (poc més de 6.000 de 175.000) fa que no sigui suficientment representatius, i recorden que el PSC ja va dur a terme un procés similar entre 2000 i 2010.
 
Els socialistes acusen el govern de “no tenir capacitat de connectar amb la ciutadania”, i d’haver copiat el model que ells mateixos van impulsar. “Durant 10 anys, entre 2000 i 2010, es van fer processos participatius en què els veïns podien dir la seva”, explica el portaveu del grup municipal, Josep Ayuso, en referència a unes enquestes dutes a terme i a les quals s’hi sumaven uns tallers.
 
Feliciten les entitats guanyadores pel contingut del procés participat, però apunten que part d’ells ja estaven dintre de les accions que el govern havia d’executar, d’acord amb allò que el ple havia aprovat. És el cas dels espais dedicats als gossos a  Sabadell o l’impuls del Museu Tèxtil.
 
“Són projectes que el govern de la ciutat té l’obligació de fer en base a una moció aprovada al ple, s’està reiterant alguna cosa que ja s’ha de fer, i que no necessita que es validi a través d’una entitat”, apunta Ayuso.