Javier Gutiérrez: «El treball en equip és clau per fer grans projectes de disseny»

El dissenyador fundador de l'estudi Inocuo The Sign ha obert el nou curs de l'Escola Illa | L'acte s'ha celebrat a l'auditori del Vapor Llonch

Javier Gutiérrez, durant l'obertura del nou curs de l'Escola Illa
Javier Gutiérrez, durant l'obertura del nou curs de l'Escola Illa | Norma Vidal
Norma Vidal
27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:05h
El dissenyador Javier Gutiérrez ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida al nou curs de l'Escola Illa. En un acte que s'ha celebrat al Vapor Llonch, Gutiérrez ha parlat sobre la seva trajectòria i la seva experiència professional. Aquest dissenyador fundador de l'estudiInocuo The Sign ha treballat per a grans marques com Nike, Volskwagen, Audi, TV3 o Adidas, entre altres, i també per a marques més petites, a més de projectes més personals. 

Treball en equip i creativitat en estat pur. Aquests dos conceptes són la clau per ensortir-se'n en el món del disseny segons Javier Gutiérrez. El fundador del prestigiós estudi Inocuo The Sign ha mostrat als nous alumnes de l'Escola Illa alguns dels projectes que aquesta firma ha dut a terme en els darrers anys i ha comentat les tècniques que s'utilitzen per poder-los fer possible i els aspectes que cal tenir en compte per satisfer les necessitats d'un client. 

Gutiérrez també ha mostrat un fragment del darrer treball de l'estudi, dedicat a la Lliga Espanyola de Futbol. "Es tracta d'un projecte molt ambiciós que no seria possible sense una compenetració molt bona i un gran treball en equip", ha comentat. En aquesta línia ha explicat que aquest treball s'ha inspirat en la idea que les estrelles es poden veure reflectides en els jugadors de futbol per fer avançar la llum fins el logo multicolor de Liga TV.

Una amplia experiència

Javier Gutiérrez va estudiar disseny gràfic a l’Escola Massana i, després de treballar a diverses agències,fins que l'any 2002 va decidir muntar el seu propi estudi: Inocuo The Sign. Prové d’una llarga trajectòria en el món del grafit i del disseny gràfic i actualment combina la seva feina diària amb conferències, exhibicions i classes.

Inocuo The Sign és un estudi de comunicació de Barcelona fundat fa set anys i que té una llarga trajectòria en el camp del disseny i la creativitat en tots els seus suports, des del print fins a projectes cross‐media, motion graphics, web o animació 3d, tant a escala nacional, estatal, com també internacional. A través d'aquest estudi Gutiérrez ha treballat amb marques com Nike, Volskwagen, Audi, TV3 o Adidas, entre d'altres.