Creen una app per destinar els descomptes a ONG

Es tracta de Esmasshopping i s’ha creat a Sabadell | Permet gaudir de rebaixes en el preu de productes i serveis que es podrà remetre a entitats socials

Els impulsors de l'aplicació Esmasshopping
Els impulsors de l'aplicació Esmasshopping | Albert Segura
Norma Vidal
26 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:35h
A tothom li agraden les coses gratuïtes, i també gaudir de descomptes. Si a més s’hi afegeix el component social, tot millora. Això és el que han ideat els creadors de l’empresa Esmasshopping, amb segell sabadellenc, i que pretén convertir la compra amb descomptes amb un gest solidari.
 
Es tracta d’una xarxa social que informa l'usuari dels descomptes que hi ha al seu voltant depenent del producte que vulgui comprar. La vessant social de la iniciativa permet que l’estalvi es pugui aplicar directament en la compra o fer una microdonació a l'organització sense ànim de lucre que desitgi.
 
Els seus creadors, Toni Bosch, Fernando Mercè i Òscar Espasa, van crear l'empresa que ha generat set llocs de treball. L'usuari ha d'accedir a l'aplicació i informar de quin tipus de producte o servei sol·licita. A partir d'aquí, s’obre un mapa apareixen els establiments adherits a la xarxa, amb els descomptes aplicats, i que poden variar segons si l'usuari forma part d’algun col·lectiu específic.

Gratuït i solidari
 
El sistema és completament gratuït tant per als usuaris com per a les empreses que aportin els seus descomptes, però també existeix la funció Premium. Així, si el comerç vol impulsar una campanya determinada, podrà optar a tarifes a partir de 10 euros mensuals.
 
Amb tot, l’usuari pot decidir si es queda els diners que s’estalvia en la compra o derivar-les a entitats com per exemple ONG. A la vegada, les entitats poden arribar a més gent gràcies a l’opció que brinda l’oportunitat d’aparèixer en l’aplicació i explicar els seus projectes amb caràcter social.
 
Esmasshopping es pot utilitzar ja a la ciutat de Sabadell i està disponible per a dispositius Android, amb l'objectiu d'ampliar-se a finals d'any a iOS i Windows Phone. A partir del mes de gener s'expandirà a un total de 46 municipis de tot l'Estat, cobrint un 34% de la població.