Fomentar l'ús de la bicicleta, menjadors per adolescents i colònies, projectes guanyadors del procés participatiu de Sabadell

Un total de 6.154 persones han emès el seu vot per incloure les iniciatives al pressupost de 2017 |

Foto de família dels projectes guanyadors
Foto de família dels projectes guanyadors | Juanma Peláez
Redacció
21 de setembre del 2016
Actualitzat el 23 de setembre a les 10:41h
Aquest dimecres el Casal Pere Quart acull la presentació dels 8 projectes escollits per incloure en els pressupostos de Sabadell per a l'any 2017, un procés en què hi han participat 6.154 persones i que ha permès deixar en mans dels ciutadans què fer amb un milió d'euros. El govern incorporarà les propostes a les partides del pressupost 2017, després que el passat 18 de setembre finalitzés el període de votacions dels 46 projectes seleccionats.

El procés posava a disposició de la població un milió d’euros del pressupost municipal per a l’any vinent, amb una dotació de 500.000 euros per a projectes relacionats amb l’espai públic o els equipaments municipals i una altra partida de 500.000 euros per a projectes de caire social, dirigits a les persones o a la intervenció comunitària.

Els projectes escollits i que es duran a terme en l’àmbit de l’espai públic i d’equipament són:

- Projecte per fomentar l’ús de la bicicleta a la ciutat de Sabadell, amb un pressupost de 200.000 euros.

- Àrees d’esbarjo per a gossos a Sabadell, amb un pressupost de 150.000 euros.

Pel que fa a l’àmbit dirigit a les persones o d’intervenció comunitària els projectes que s’executaran són:

- Projecte Acompanyament a pares i mares de nens i nenes que pateixen malalties greus a través de l’Artteràpia, amb un pressupost de 6.500 euros.

- Jove, menja tu! Menjador per a adolescents en risc, amb un pressupost de 42.000 euros.

- Redacció d’un estudi tècnic i d’usos per a la rehabilitació de la Masia de Ca n’Oriac, amb un pressupost de 200.000 euros.

- Educadors/es de carrer, amb un pressupost de 178.000 euros.

- El perquè d’un museu tèxtil a Sabadell, amb un pressupost de 5.500 euros.

- Colònies i campaments per a tothom, amb un pressupost de 35.000 euros.


A partir d’ara, l’Ajuntament iniciarà els procediments tècnics oportuns per executar els projectes seleccionats treballant amb els representants de la ciutadania i de les entitats. En aquest procés també es verificarà i ajustarà l’import inicial de cada projecte en funció de l realitat d’execució.

Un cop fet aquest procediment, s’iniciarà el procés de revisió dels projectes que han quedat exclosos, segons l’ordre de votació, per validar costos i, si escau, incorporar més propostes per poder ser executades fins esgotar els 500.000 euros previstos en cada un dels àmbits.