Investiguen l'oncle de Manuel Bustos en una nova peça del cas Mercuri

La magistrada que instrueix el cas ha obert una nova peça en que posa la lupa sobre Melquíades Garrido, un empresari i una arquitecta per un presumpte delicte de falsificació documental | Es tracta de la peça número 35

Redacció
19 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:16h
La jutgessa que investiga el cas Mercuri de presumpta corrupció i tràfic d'influències ha decidit obrir una nova peça separada del sumari, la número 35, per un possible delicte de falsificació documental i posterior estafa. Per aquest motiu, s'investiga (imputats) el president del Gremi de Constructors de Sabadell i oncle de l'exalcalde de la ciutat Manuel Bustos, Melquíades Garrido, a més de Santiago López Salvador, administrador únic del concessionari de vehicles Servando López Orús, SA i l’arquitecta Marta Vicens Núñez.

Aquesta peça 35 investiga la presumpta falsificació de la documentació per variar a la baixa l’import de les certificacions de les obres que va realitzar l’empresa constructora Garrido Martínez SL, en les naus de la concessionària Servando López Orús, SA, situades a la carretera de Terrassa de Sabadell. L’alteració deliberada del cost de les obres tenia per objecte rebaixar l’import dels corresponents tributs a liquidar a l’Ajuntament de Sabadell i va comptar amb la col·laboració necessària de l’arquitecta responsable de l’obra, Marta Vicens Núñez.

Tot i que el presumpte delicte comès no té una relació directa amb els fets investigats en la peça principal, la nova peça ha estat creada a rel de les escoltes telefòniques, acordades judicialment en el si de les diligències prèvies del sumari del cas Mercuri i en els equips i en la documentació intervinguda durant el registre al domicili del Sr. Melquíades Garrido i en altres organismes.

"Amb la creació d’aquesta nova peça es posa novament de relleu l’abast delictiu del cas Mercuri i com l’entorn polític i familiar del clan Bustos actuava contra els interessos del propi Ajuntament i de la ciutat", assenyala la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció en un comunicat. El col·lectiu avança que es personarà també en aquesta peça per a poder exercir l’acusació popular i poder col·laborar a esclarir els fets i avançar en la lluita contra la corrupció política.

Personació en la peça 34

Per altra banda, la plataforma s’ha personat en la peça 34 en qualitat d’acusació popular. Aquesta peça investiga el possible delicte contra l’Administració pública que podrien haver comès els representants de l’Ajuntament de Sabadell al Consell d’administració de la Companyia d’Aigües de Sabadell SA, CASSA, a l’haver cobrat durant varis anys retribucions a títol personal.

Per aquets fets van ser declarats com a investigats l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos i quatre exregidors més del PSC del consistori sabadellenc, concretament Joan Carles Sánchez Salinas, Paco Bustos, Joan Manau i Ricard Estrada. De la mateixa manera , també s'investiga els funcionaris Jordi Ferrer i Rosa Quirante.