Sabadell presenta els primers busos nous des de 2007

El govern preveu incorporar 25 unitats més fins a finals de mandat | Incorporen novetats com quatre ports USB per recarregar el mòbil

Els nous busos, aparcats al Racó del Campanar
Els nous busos, aparcats al Racó del Campanar | Juanma Peláez
Albert Segura
16 de setembre del 2016
Actualitzat el 18 de setembre a les 19:09h
La xarxa d’autobusos de Sabadell comptarà a partir de dilluns amb dos nous autobusos que incorporen novetats de seguretat i tecnològiques. Es tracta de les primeres unitats que se sumen a la xarxa des de l’any 2007, un sistema que compta amb busos de fins a 21 anys d’antiguitat.
 
Es tracta de dos autobusos de la marca MAN amb carrosseria Castrosua, i que han costat cada un 230.000 euros a l’Ajuntament, i que s'han millorat per dins pel que fa a la comoditat i les prestacions. Són Diesel Euro 6, amb emissions de contaminació molt inferior a la dels busos que circulen avui dia. “Amb una flota de 62 busos, el que farem serà treure’n de vells i posar-ne de nous, amb un pla de renovació de la flota ambiciós per incrementar el nombre d’unitats i millorar les freqüències de pas”, explica el regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero.
 
Així, es preveu incorporar 25 nous busos més abans de finals de mandat, la meitat dels quals seran híbrids. “Treballarem per incorporar més vehicles a la flota per millorar la qualitat del servei ofertat”, ha explicat l’alcalde, Juli Fernàndez. De fet, al gener es preveu l’entrada en funcionament del primer bus híbrid que tindrà Sabadell i que costarà 320.000 euros, mentre que dilluns començaran a circular les dues noves unitats adquirides.
 

Ports USB als nous busos de Sabadell Foto: Juanma Peláez


L’Ajuntament calcula que aquest any el volum d’usuaris es xifrarà en uns 13.000 de passatgers, i preveu, a la vegada, estudiar canvis en el tipus de bus que es compri. “Aquest és de 12 metres i estem pensant en incorporar-se de 9,2 o 10,2 metres, per agilitar el pas pels carrers del centre”, ha explicat Guerrero.
 
Las dues noves unitats es podran visitar durant tot el dia d’avui al Passeig de la Plaça Major. Entre les novetats, s'hi han instal·lat fins a quatre ports USB perquè els usuaris puguin recarregar el seu telèfon mòbil.