Finalitza amb èxit el procés de desprivatització de la Clínica del Vallès

El conseller de Salut, Toni Comín, s’ha reunit aquesta matí amb els representants dels treballadors | 22 professionals s’han incorporat a les plantilles dels hospitals de Sabadell i Terrassa | Els 7,5 milions d’euros destinats a la Clínica del Vallès s’han derivat als centres públics

Toni Comín, aquest dijous amb els representants dels treballadors de la Clínica del Vallès
Toni Comín, aquest dijous amb els representants dels treballadors de la Clínica del Vallès | Albert Segura
Albert Segura
15 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:37h
El conseller de Salut, Toni Comín, assegura que el procés de desprivatització de la Clínica del Vallès, a Sabadell, ha finalitzat amb èxit. Comín s’ha reunit aquest matí amb els representants dels treballadors de la clínica privada, un cop s’ha donat per extingit el contracte programa amb el centre.
 
Aquest punt i final ha suposat que els pacients que fins ara es traslladaven a la Clínica del Vallès ara s’atenen a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i el Consorci Sanitari de Terrassa, un fet que suposa que els 7,5 milions que es concretaven en el contracte es destinen ara als dos centres públics. Concretament, el gruix de l’import, de 5 milions, es destina a Sabadell, mentre que el centre terrassenc se’n queda 2,5.
 
Segons Comín, assumir el servei fins ara redirigit a la Clínica del Vallès comporta un gran benefici per als centres públics, donat que genera un estalvi que obre la porta a oferir noves prestacions. "El Taulí ha pogut obrir una nova unitat de malalts crònics amb 24 llits que fins ara estaven tancats, i dur a terme 15 sessions de quiròfan addicionals a la setmana a la tarda", ha explicat Comín.
 
A la vegada, a Terrassa l’impacte ha suposat posar en marxa una unitat d'hospitalització amb 20 llits, a més de posar en marxa 8 sessions de quiròfan addicionals a la tarda. Tot plegat ha suposat també la contractació com a plantilla pública de 22 treballadors de la Clínica del Vallès, que passen a disposar de contracte fix als centres públics.
 
Ara, amb aquesta primera experiència exitosa, segons Comín, s’obre la porta a seguir amb el segon procés de desprivatització, aquest cop a l’Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès. Des de mitjans d'agost s'ha anat traslladant l'activitat als dos centres públics. Fins ara l'activitat que es derivava corresponia a 3.700 altes anuals, de les quals 2.400 passen al Taulí – 550 mèdiques i 1.850 quirúrgiques- i 1.300 al CST -550 mèdiques i 750 quirúrgiques-. Pel que fa a les quirúrgiques, la majoria són oftalmològiques, cirurgia general, traumatologia i urologia.
 
Pendents dels 4 milions d’euros de Sabadell
 
Comín també ha informat que ens les properes setmanes s’informarà de com es destinen els 4 milions d’euros que l’Ajuntament ha destinat, en concepte de préstec, a la Generalitat per a millorar les instal·lacions de l’Hospital Parc Taulí. “Està molt madur”, ha assegurat el conseller.