El Consell Comarcal del Vallès Occidental porta tallers sobre refugiats a les escoles

És una novetat dins la guia de serveis a escoles de l'organisme supramunicipal del Vallès Occidental

Una família migrada creua una concertina
Una família migrada creua una concertina | Reuters/Europa Press
Europa Press
15 de setembre del 2016
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha incorporat en la guia d'activitats educatives per als centres escolars dues iniciatives sobre la sensibilització entorn als refugiats per a aquest curs 2016-2017. Es tracten de dos tallers dinamitzats per l'Agència de l'ONU per a Refugiats (Acnur), organitzats per l'Arxiu Comarcal, segons ha informat l'organisme supramunicipal en un comunicat.

Una de les activitats és 'Fem-los créixer', que es dirigeix als cursos de cicle mitjà per transmetre valors com la convivència i la solidaritat i el foment de la comprensió, el respecte dels drets humans i l'empatia. 

La segona, que es diu 'Escoltem als refugiats', enfocada a alumnes de a partir segon de l'ESO, que consisteix a una xerrada complementada amb un testimoni que explica la seva situació i els motius de la fugida del seu país, entre d'altres temes.

La guia d'activitats educatives del Consell Comarcal del Vallès Occidental es completa amb altres 34 propostes, una iniciativa que el curs passat va comptar amb la participació de 10.675 alumnes.