La Plataforma Soterrament FGC ARA recorda a Puigdemont la necessitat d'executar l'obra

El portaveu del col·lectiu, Isidre Soler, ha entregat un document informatiu al president de la Generalitat | Confien que el Pressupost de 2017 inclogui una partida amb aquesta finalitat

El portaveu de la Plataforma Soterrament FGC ARA, Isidre Soler, en el moment de l'entrega del material al president
El portaveu de la Plataforma Soterrament FGC ARA, Isidre Soler, en el moment de l'entrega del material al president | Juanma Peláez
Norma Vidal
12 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:27h
La Plataforma Soterrament Total ARA ha lliurat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, un recull d'imatges dels 400 metres de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) entre la Rambla Iberia i el Passeig de Can Feu, encara pendent de soterrar. El material ha anat acompanyat d'un escrit en què el col·lectiu ha exposat els problemes que aquesta infraestructura suposa pels veïns de Gràcia i Can Feu i la necessitat que s'elimini aquesta barrera arquitectònica. 

"Li hem entregat perquè ni el president ni el conseller coneixen quina es la problemàtica de les vies", ha explicat el portaveu de la Plataforma, Isidre Soler, que ha dit que també han aprofitat l'ocasió per demanar al president que el Pressupost de 2017 inclogui la partida per fer aquest soterrament.

"La nostra feina és apretar perquè aquest finançament sigui efectiu", apunta Soler que recorda que el cost del projecte està xifrat en 20 milions d'euros. "Hem avançat molt com a ciutat, sobretot perquè el soterrament s'ha assumit com una cosa pendent i que ha de finançar la Generalitat", indica.

Soler també ha explicat que en la reunió mantinguda amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la Plataforma va aprofitar per entregar 3.687 signatures per reclamar aquesta obra. "El propi conseller ens va dir que del que es tracta ara és d'aconseguir que el Pressupost de 2017 inclogui una partida, encara que sigui petita per fer aquests treballs", indica Soler que afegeix que aquest és el primer pas per assolir un finançament plurianual de cara 2018 i 2019.