Tres monitors de Sabadell, investigats pel mortal accident d'una menor al Pirineu Aragonès

El jutge els cita a declarar els joves per un presumpte delicte d'homicidi imprudent | Una noia de 15 anys del grup escolta Xaloc va morir en caure per un barranc, en una excursió nocturna

Redacció
12 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:26h
El jutjat de Boltanya, a Osca, ha citat a declarar tres monitors del grup escolta Xaloc de Sabadell, en qualitat d'investigats per un presumpte delicte d'homicidi imprudent, en relació amb la mort d'una noia de 15 anys, el passat juliol, en caure durant una excursió nocturna al Pirineu d'Osca. El jutge també considera que el grup escolta podria ser responsable civil subsidiari del sinistre.

Els fets van passar la nit del 18 de juliol, quan una noia de 15 anys de Sabadell va morir en caure per un barranc al Pirineu Aragonès, a prop del municipi d'Añisclo (Osca). La víctima pertanyia al grup escolta Xaloc de Sabadell.

El tràgic sinistre va tenir lloc quan el grup d'escoltes va sortir a fer una excursió nocturna pels voltants de Goriz, un refugi a 2.200 metres d'altitud proper al Mont Perdut, al Parc Nacional d'Ordesa. La noia va patinar i va caure per un barranc de 15 metres, provocant-se nombroses fractures, concretament, un xoc traumàtic i el trencament dels dos fèmurs.

Una de les monitores del grup va donar l'avís poc després de tres quarts de tres de la matinada (va trigar unes hores per falta de cobertura a la zona). En la trucada, la Guàrdia Civil va recomanar que la noia mengés i descansés una mica. Poc després de les sis de la matinada l'helicòpter de la Guàrdia Civil es va enlairar des de Benasque fins al lloc de l'accident. Quan els serveis de rescat van arribar al lloc van confirmar a les 8.50 h que la noia ja estava morta. 

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, va assegurar a posteriori que el Grup Escolta Xaloc de Sabadell tenia "els monitors necessaris amb la formació necessària" per a una sortida com la que realitzaven al Pirineu d'Osca. El grup el formaven 24 menors i tres monitors, unes xifres que segons va explicar Vilalta "compleix perfectament totes les ratios de seguretat".