Els FGC arriben avui al Passeig

L'ampliació queda laminada amb dues noves estacions i un recorregut similar al que feien fins ara | Quedarà per la primavera la inauguració de les altres tres parades que completaran el perllongament | El soterrament a Gràcia – Can Feu és més a prop, mentre que Castellar seguirà veien passar el tren de lluny

Interior de l'estació de Sabadell Plaça Major
Interior de l'estació de Sabadell Plaça Major | Juanma Peláez
Redacció
12 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:48h
Queda molt lluny aquell dinar de Nadal en què el llavors alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va anunciar a la premsa que el també llavors conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, li havia comunicat la intenció d'ampliar la línia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a la ciutat. La previsió era que les obres haurien de començar el 2008 perquè la línia ampliada entrés en funcionament l'any 2012. No ha estat així, i els problemes pressupostaris van allargar els calendaris, fins el punt que avui només s'inauguraran dues de les cinc noves estacions, deixant la resta per obrir-les a la primavera.

Les dues noves parades suposen la reconversió de les que ja prestaven servei a la mateixa zona on es troben. Així, Can Feu – Gràcia substituirà Sabadell Estació, i Sabadell Plaça Major a Sabadell Rambla, reconduint el recorregut per seguir en direcció al nord, parant a la Creu Alta, a la plaça d'Espanya (on farà d'intercanviador amb Rodalies) i a Ca n'Oriac. Per això, però, caldrà esperar uns mesos més.

Aquest dilluns al matí, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, posarà en servei les dues noves parades, acompanyat de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el president de FGC, Enric Ticó. L'acte començarà a les 11.00 hores a Sabadell Plaça Major, on els quatre representants faran el gest d'accedir a la zona amb el seu bitllet. Un cop a l'andana, Puigdemont s'encarregarà de descobrir el nou tren de la línia batejat amb el nom del poeta sabadellenc Joan Oliver, Pere Quart.

Tot seguit, pujaran al tren per desplaçar-se fins Can Feu – Gràcia, on es faran els parlaments institucionals. El fet que es facin a Can Feu – Gràcia pot suposar un gest per apropar la realitat del soterrament de tota la via que a dia d'avui encara separa els dos barris, i fer passar les vies per sota terra fins el Castell de Can Feu, uns treballs que encara no tenen calendari.

Des d'aquest dilluns a les 13.00 hores i fins les 21.00 hores tots els sabadellencs que així ho vulguin podran visitar lliurement les estacions. No serà fins aquest dimarts quan les dues estacions quedaran connectades de manera definitiva a la xarxa dels FGC, deixant sense ús Sabadell Estació i Sabadell Rambla.