Un total de 32.000 alumnes enceten el nou curs a Sabadell

Hi ha 217 alumnes menys que l'any passat| L'Ajuntament ha incrementat les partides destinades a extraescolars i beques menjador

Primer dia del curs 2016-17
Primer dia del curs 2016-17 | Martí Albesa
Norma Vidal
12 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:45h
Un total de 32.000 nens i nenes comencen el nou curs escolar aquest dilluns. Segons fonts municipals 1.074 ho faran a les escoles bressol públiques i municipals (28 menys que al 2015), 21.572 a Infantil i Primària (326 menys) i 9.343 a ESO (81 més). Enguany, el consistori ha incrementat un 10% les ajudes per a activitats extraescolars i l'aportació municipal per les beques menjadors, que ascendeixen a 427.000 euros, un 18,6% més que el curs passat. 

Retrobaments, plors i moltes emocions. Això és el que s'ha viscut aquest dilluns al matí a les portes de la majoria d'escoles de la ciutat, on després de les llargues vacances d'estiu els infants i joves han tornat a les aules. "Comencem P-3 i ho fem amb molta il·lusió, tot i que ella s'ha quedat molt seria", ha comentat la Montse, una mare de P-3 de l'escola Nostra Llar. I és que per moltes famílies el dia d'avui suposa l'inici d'una nova etapa pels seus petits. D'altres, com l'Andrea, comencen l'institut. "Sóc conscient que aquest curs tot serà més complicat, nova escola, nous companys i professors...a veure com va", ha indicat.

Més ajusts per extraescolars

Aquest curs l'Ajuntament ha augmentat la partida destinada a extraescolars un 10% amb l’objectiu de fer-les arribar a tots els menuts, independentment de la capacitat econòmica dels seus pares. "Hem incrementat un 10% el pressupost a activitats amb dos plans educatius d’entorn, passant de 4 a 6, arribant a zones com Merinals i Cifuentes o la Plana del Pintor", ha explicat el regidor d'Educació, Joan Berlanga.
 
En aquest sentit es faran tallers d’estudi assistit, i es potenciaran les activitats artístiques, com teatre i música, a més dels idiomes, per a sectors que habitualment no hi tenen accés per problemes econòmics. Així, professors de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) impartiran classe de música a les escoles Joaquim Blume i Agnès Armengol.

Més beques menjador

Sabadell també incrementarà aquest curs l’aportació municipal per als ajuts menjador en 67.000 euros, cosa que representa un 18,6% més en relació amb el curs passat. Dels 360.000 euros que s’hi van destinar a principis del curs 2015-2016 es passarà als 427.000 per aquest. L’objectiu és atendre l’augment de la demanda d’aquests ajuts per part de les famílies i destinar els màxims recursos possibles per afavorir la cohesió i la igualtat.