La Plataforma Soterrament FGC ARA lliura al conseller Rull 3.680 signatures reclamant l'obra

Imatge de la trobada que han mantingut els representants de la Plataforma amb el conseller Rull.
Imatge de la trobada que han mantingut els representants de la Plataforma amb el conseller Rull. | Plataforma Soterrament FGC ARA
Redacció
10 de setembre del 2016
La Plataforma Soterrament FGC ARA ha entregat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, un dossier amb 3.680 signatures de veïns i veïnes reclamant el soterrament dels Ferrocarrils Generalitat de Catalunya (FGC) fins el Castell de Can Feu. ​El conseller va compartir la necessitat de soterrar els 400 metres pendents i la conveniència de poder iniciar les obres en el menor termini de temps possible. Alhora va manifestar que el govern està estudiant com trobar el finançament necessari per iniciar les obres el més aviat possible. 

Els veïns van aprofitar la trobada per exposar al conseller les situacions reals que diàriament centenars de veïns i veïnes es troben a causa d’aquesta barrera "que impedeix una accessibilitat adequada, que condiciona les seves vides i les d’uns barris que també veuen dificultada la creació de comerç, la renovació urbana o l’impuls de la vida social".

Es va valorar de manera molt positiva el total consens polític, tan a nivell del Parlament de Catalunya com municipal, que s’ha assolit a favor del soterrament i de la conveniència de fer-lo ara. Així com de l’acord tècnic aconseguit que ha permès rebaixar en prop de 10 milions d’euros el cost de l’obra previst inicialment i el fet de tenir el projecte constructiu en la seva fase final de redacció. Uns elements cabdals per a poder avançar en la licitació i execució de l’obra.

El conseller Josep Rull va compartir la necessitat de realitzar el soterrament dels 400 metres pendents i la conveniència de poder iniciar les obres en el menor termini de temps possible i va manifestar que el govern està estudiant com trobar el finançament necessari en la perspectiva de poder iniciar les obres el més aviat possible. Tot i la predisposició del conseller, la Plataforma ja ha anunciat, que continuarà treballant perquè el finançament sigui contemplat en els Pressupostos del 2017 i que el soterrament pugui està finalitzat a finals de l’any 2018. A la trobada també hi va assistir el Secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font.