Els Mossos d'Esquadra publiquen consells de seguretat per la Diada

La policia catalana recomana mantenir la calma i seguir les indicacions dels organitzadors en tot moment

Redacció
10 de setembre del 2016
Els Mossos d'Esquadra han volgut fer extensiu tota una sèrie de consells de seguretat de cara a la propera Diada de l'Onze de Setembre que es farà a cinc punts de Catalunya. Segons la policia catalana, és molt important informar-se prèviament del lloc, del pronòstic del temps i del mitjà de transport que es vol utilitzar. En aquest sentit, es recomana arribar al lloc amb temps per tal d'evitar aglomeracions, i sempre portar a sobre un document acreditatiu, sobretot si hi ha nens o persones amb problemes de salut mental. 

Una vegada arribat al lloc, és important seguir les normes bàsiques de seguretat i evitar accions incíviques, estar atents als comunicats oficials de l'entitat organitzadors i tenir controlats els punts d'evacuació en cas d'emergència. A més, es recomana deixar a casa els objectes de valor i no portar elements que puguin ser perillosos o ser llançats. 

En cas d'emergència, han recordat, és de vital importància mantenir la calma i seguir les indicacions dels cossos de seguretat i emergències, i si s'ha d'evacuar, fer-ho ràpidament però sense còrrer, ajudant altres persones. A més, es recomana no enviar fotografies o vídeos personals en situacions d'emergència, ja que això podria entorpir la comunicació dels serveis d'atenció i seguretat. 
 

Consells de seguretat per la Diada