El Mercat de la Creu Alta celebra els seus 50 anys de vida

L'equipament va obrir portes l'any 1966 per donar servei als veïns de la zona nord de Sabadell | S'han organitzat diverses activitats populars com un taller per pintar cares a càrrec de Werens i Limbo o una paella popular

Entrada al Mercat de la Creu Alta
Entrada al Mercat de la Creu Alta | Juanma Peláez
Norma Vidal
18 de setembre del 2016

 

El Mercat de la Creu Alta celebra aquest cap de setmana el seu 50è aniversari. Per fer-ho s'han previst diverses activitats ciutadanes com tallers, propostes musicals i una paella popular. Tot plegat per commemorar la llarga trajectòria d'un dels equipaments comercials més populars de la ciutat i que actualment disposa de 29 parades actives. 

Aquest punt comercial ubicat entre els carrer Batllevell, els Pirineus i la carretera de Prats va obrir les seves portes l’any 1966 per donar servei als més de 30.000 veïns que habitaven en els barris de la zona nord de Sabadell. Molt modern per a la seva època, inicialment comptava amb dues plantes, una subterrània amb 72 locals destinats a magatzem i una altra arran de carrer. 
 

Imatge de les obre de construcció del Mercat de la Creu Alta. Foto: Cedida


L’any 2006 va viure un procés de remodelació integral que va significar la seva obertura al barri amb vidrieres, la seva climatització, l'ampliació del moll de càrrega o la millora dels accessos, entre d'altres accions. 
 

Obres de millora del Mercat de la Creu Alta. Foto: Juanma Peláez


Un matí familiar

Per commemorar aquest aniversari aquest diumenge es tallaran els carrers adjacents a l’equipament. Està previst que a partir de les 12 del migdia es faci un taller de pintar-cares, una acció pictòrica de la mà dels artistes locals Werens i Limbo i una actuació musical a càrrec de The Goris Band. També hi haurà inflables pels més petits. 

A les 14:00 hores, a la plaça de Jaume Girabau, s’organitzarà una paella popular on està previst que hi participin un miler de persones. Per assistir-hi calia acumular cinc tiquets de compra i ja fa setmanes que es van repartir totes les butlletes per a prendre-hi part. A banda dels clients també hi participaran els comerciants i empleats del mercat.