Els Castellers de Sabadell no poden amb el 3 de 9 per Festa Major

Els Minyons fan dos castells de nou i el 9 de 8, Capgrossos tornen de vacances amb el 3 de 9 i els de Barcelona deixen el 5 de 8 en carregat

Els Saballuts a la plaça de Sant Roc
Els Saballuts a la plaça de Sant Roc | Juanma Peláez
Joaquim Albalate
04 de setembre del 2016
Calor, molta calor, i una diada amb quatre colles - i un parell d'intents desmuntats - no són garantia, especialment més amunt del Llobregat, de que el públic aguanti més d'un parell de rondes a plaça. I això és el que ha passat aquest diumenge al migdia a la Plaça Sant Roc de Sabadell: tot i tenir un cartell més que interessant, amb els Minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Barcelona i uns Castellers de Sabadell anant a màxims, a la tercera ronda, vora les dues de la tarda, a la plaça no hi quedava ningú més que els castellers que no s'havien refugiat de la solana.

Els Castellers de Sabadell han començat la diada de Festa Major de Sabadell amb un 5 de 8 que, tot i una lleugera tremolor, han descarregat sense problema. A la segona ronda arribava un dels principals objectius dels verds, el 3 de 9 amb folre que aquest any només havien pogut carregar a Barberà, a principis de juliol. N'han fet dos intents gairebé idèntics: amb els sisens col·locats i la canalla ja pujant, una forta rebrincada ha fet que optessin per desmuntar-lo. Tocats moralment, ja que havien fet molta feina a assaig (i es plantejaven fer dos castells de nou), els Saballuts han optat per continuar amb el 7 de 8 i amb un 4 de 8 molt correcte, per tancar la diada amb un pilar de 5 i un pilar al balcó.

Una colla habitual a la plaça sabadellenca són els Minyons de Terrassa, que venien d'actuar a Sant Fèlix i no han volgut afluixar. Els malves han obert amb un 3 de 9 amb folre una mica obert, però que volen treballar per tornar-lo a fer de deu a la Mercè. A continuació, els terrassencs han descarregat un 9 de 8 amb certa tremolor a la baixada però sense que patís en cap moment; i finalment han optat per un 4 de 9 amb folre una mica lent, però que han treballat amb solvència. El pilar de 6 ha posat la cirereta a l'actuació dels Minyons, que altres anys havien mostrat una certa baixada de nivell en aquesta diada pocs dies després d'actuar a Vilafranca.

Els Castellers de Barcelona, per la seva banda, han començat amb un 5 de 8 que han anat treballant de baix i que se'ls ha anat tancant als pisos superiors, fins que s'ha trencat a la sortida de la canalla. Els vermells han optat, a la segona ronda, per un 3 de 8 més que correcte i pel 4 de 8 a la tercera, que podrien ser de nou pisos per La Mercè, d'aquí a tres setmanes.

Per últim, els Capgrossos de Mataró han tornat de vacances després d'un mes i mig amb un bon nivell. Els blau marí han optat de sortida pel 5 de 8, abans d'atacar a la segona ronda el castell de nou pisos: un 3 de 9 amb folre que han treballat una mica a la baixada però que no ha perillat en cap moment. Els mataronins han tancat la diada amb un 7 de 8 que s'ha fet llarg i amb el tercer pilar de 6 de l'any.

LA DIADA: Festa Major de Sabadell
Plaça de Sant Roc, Sabadell. 04/09/2016.
Castellers de Sabadell: 5de8, id3de9fm id3de9f, 7de8, 4de8, P5
Minyons de Terrassa: 3de9f, 9de8, 4de9f, P6
Castellers de Barcelona: 5de8(c), 3de8, 4de8, P5
Capgrossos de Mataró: 5de8, 3de9f, 7de8, P6