SANT QUIRZE DEL VALLÈS

L'ACA adjudica les obres de la depuradora de Terrassa-Les Fonts

Es construirà una nova canonada per recollir les aigües residuals | Els treballs duraran quatre mesos i tindran un cost de 219.029 euros

per Redacció, 12 de març de 2015 a les 13:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat les obres destinades a construir una nova canonada que reculli les aigües residuals procedents de Terrassa i del nucli de les Fonts de Sant Quirze del Vallès i les condueixi fins a la depuradora. El cost d'aquests treballs és de 219.029 euros i es preveu que tinguin una durada aproximada de quatre mesos.
 

Les obres consistiran en una nova conducció d’uns 100 metres, que estarà protegida al llarg del seu recorregut amb formigó amb massa. Cal tenir en compte que l’actual canonada, construïda durant la dècada dels 90 i que transporta uns 480 litres per segon procedents de Terrassa i del nucli de les Fonts, no disposa de la capacitat de transport d’aigües requerida.
 

La depuradora de Terrasa-Les Fonts es va construir l'any 1994 i ha estat ampliada en dues ocasions, el 1999 i el 2011. Dóna servei als municipis de Terrassa, Matadepera i Sant Quirze del Vallès. Té una capacitat de disseny de 75.000 metres cúbics per dia i 400.000 habitants equivalents.

Durant les obres, s’ocuparan temporalment 586 metres quadrats de terreny i espai públic. Al barri de Les Fonts es generarà una servitud de pas per la canonada, però de poca superfície i que no afectarà la vida quotidiana.

 

Participació