Sabadell s'omple d'esport per Festa Major

La Cursa Popular compta amb més de 1.800 inscrits i la dels 14 i la Mitja Marató al voltant de 700

Una de les activitats esportives de Festa Major ha estat el 4x4 d'hambol.
Una de les activitats esportives de Festa Major ha estat el 4x4 d'hambol. | Juanma Peláez
Norma Vidal
03 de setembre del 2016
La Festa Major d'enguany compta amb un total de 71 propostes esportives previstes, moltes de les quals es duen a terme aquest dissabte i que arribaran al seu punt àlgid diumenge pel matí amb la celebració de la 38a Cursa Popular de Sabadell, l'11a Mitja Marató Ciutat de Sabadell i la 4a cursa dels 14. Enguany 1.800 persones s'han apuntat a la Cursa Popular, i 700 a les altres dues. Es repetirà el mateix itinerari que l'any passat, de forma que el recorregut tornarà a passar pel passeig de la Plaça Major. 

D’altra banda, un any més torna a la Festa Major la Cursa Popular Infantil, que arriba a la 10a edició. Es correrà també diumenge, dia 4, però a les 11:30 hores. i, com es curses absolutes, tindrà sortida i arribada al passeig de Sant Oleguer. La Cursa Infantil s’adreça a nois i noies nascuts entre els anys 2004 i 2011. Hi haurà un recorregut de 600 metres per als més petits, un de 1.000 metres per als mitjans i un de 2.000 metres per als més grans. No hi haurà classificacions per categories.

Aquest dissabte també s'han dut a terme algunes de les novetats esportives d'aquest 2016 com la Raid Multiaventura Urbana, que ha organitzat l'Escola Catalana d'Orientació al voltant del Parc Catalunya. A més, avui demà diumenge se celebra al Parc Catalunya el primer Be Soul Festival de Hip‐Hop amb concursos, exhibicions i tallers de hip‐hop per a totes les edats. Així mateix, aquest vespre Cal Balsach acollirà el 3x3 de Festa Major i el Concurs de triples.
 

Una de les activitats esportives de Festa Major ha estat el 4x4 Hambol Street. Foto: Juanma Peláez


Aquest matí també han tingut lloc altres propostes com el 16è campionat de Tennis de Festa Major, el de pàdel, el de tennis taula, el Torneig d'Handbol Sènior Masculí que organitza l'OAR Gràcia Sabadell i que enguany arriba a la 14ena edició, la iniciació al submarinisme a Can Marcet o el 4x4 Hambol Street a la plaça Catalunya. 

Passejada en bicicletes i patins

Un altre dels clàssics de la Festa, la Passejada en Bicicletes i Patins, serà dilluns 5, a les 11:00 hores i tindrà sortida i arribada a la ronda de Ponent. Es tracta d’una passejada no competitiva oberta als més grans de 7 anys. És obligatori l’ús del casc. 
 

Participants de la gimcama infantil. Foto: Juanma Peláez


Com és habitual, i a partir de les 10:30 hores de dilluns, a la ronda de Ponent se celebrarà la Gimcana Infantil amb Bicicletes, que arriba a l'11ena edició i s’adreça a infants de 3 a 7 anys que, per edat, no poden prendre part a la Passejada. En aquest cas, també és obligatori l’ús del casc.