Xavi Bundó i Ricard Ustrell cedeixen el protagonisme del pregó als sabadellencs

Els dos radiofonistes han repassat una sèrie de recordatoris i agraïments a col·lectius anònims de la ciutat que treballen pel dia a dia i pels més desfavorits | Els presents han escridassat els protaveus de PSC, C's i PP quan els han saludat

Ricard Ustrell i Xavi Bundó, al balcó de l'Ajuntament de Sabadell amb l'alcalde, Juli Fernàndez
Ricard Ustrell i Xavi Bundó, al balcó de l'Ajuntament de Sabadell amb l'alcalde, Juli Fernàndez | Juanma Peláez
Norma Vidal
02 de setembre del 2016
Actualitzat el 04 de setembre a les 19:03h

Pregó d'inici de Festa Major de Sabadell 2016, amb Ricard Ustrell i Xavi Bundó. Vídeo: Albert Segura

Els periodistes sabadellencs i presentadors del programa Via Lliure de RAC1, Xavi Bundó, i El Suplement de Catalunya Ràdio, Ricard Ustrell, han estat els encarregats de fer el pregó que ha donat el tret de sortida a la Festa Major de Sabadell d'aquest 2016. Els dos radiofonostes han ofert un simpàtic discurs en què no han faltat referències a la independència de Sabadell, l'exalcalde de la ciutat Antoni Farrés, el Metro del Vallès o la localitat veïna de Terrassa. 

Micro en mà i amb la frescor que els caracteritza, Bundó i Ustrell han iniciat el pregó proclamant la independència de Sabadell des del balcó de l'Ajuntament, des d'on han saludat l'alcalde, Juli Feràndez, qui han assegurat que "cada dia junqueritza més". També han aprofitat per fer broma amb els portaveus de les diferents formacions municipals i els partits que són fruit de la confluència de persones procedents de corrents polítiques diverses com Guanyem Sabadell o Unitat pel Canvi. "Qui hi ha dins d'aquest partit?", han demanat directament als portaveus de Guanyem Sabadell, Marisol Martínez, i d'Unitat pel Canvi, Joan Berlanga. 

Un dels moments que més rebombori ha generat entre el públic ha estat quan han saludat els portaveus del PSC, Josep Ayuso, del PP, Esteban Gesa, i de Ciutadans, Adrián Hernández, a qui els assistents han dedicat diverses escridassades i xiulades. En aquest instant els pregoners han recordat que si algun regidor volia marxar aquell era el moment podien fer-ho, en clara referència a Gesa, qui l'any passat va abandonar el balcó del consistori en sentir-se ofès pel discurs de l'imitador sabadellenc Oriol Cruz

Un cop fetes les presentacions, Bundó i Ustrell han anunciat que el pregó no seria el típic i clàssic: "Amb el permís de l'alcalde, no farem un pregó", han assegurat, deixant pas a un seguit de salutacions a gent anònima de la ciutat. Entre les que han tingut més èxit hi destaquen les dedicades al Metro del Vallès, que finalment s'inaugurarà el proper dilluns 12 de setembre, el recordatori als matiners que cada dia fan les cues a la C-58, la salutació als terrassencs que vénen a Sabadell només per comprar a El Corte Inglés, o el record a la sabadellenca "d'adopció" recentment desapareguda, Muriel Casals, o l'exalcalde Antoni Farrés. 

Bundó i Ustrell han decidit deixar el balcó de l'Ajuntament per baixar a peu de plaça i cedir el micro, com bons radiofonistes, als ciutadans que de manera més o menys esporàdica han volgut també dedicar el seu record a algun col·lectiu de la ciutat. Una darrera nota d'humor ha estat quan han donat pas al cantant sabadellenc Albert Pla, que evidentment no hi era a la plaça, i que ha generat confussió i rialles entre els presents.
 

Ricard Ustrell i Xavi Bundó, al balcó de l'Ajuntament de Sabadell amb l'alcalde, Juli Fernàndez. Foto: Juanma Peláez