La freqüència de trens dels FGC a Sabadell serà de 5 minuts al 2019

Les dues noves estacions de la capital vallesana s’inauguraran el 12 de setembre | El primer tren que circularà es dirà Joan Oliver

Andana de la nova estació Can Feu - Gràcia, a Sabadell
Andana de la nova estació Can Feu - Gràcia, a Sabadell | Juanma Peláez
Albert Segura
02 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:44h
Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) millorarà a la meitat ela freqüència de pas de trens a les línies del Vallès. Així ho ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que aquest divendres ha visitat les dues noves estacions de la línia de Sabadell i que s’inauguraran el proper 12 de setembre, Can Feu – Gràcia i Sabadell Plaça Major. Rull també ha anunciat que el primer tren llançadora que circularà per les vies de les noves estacions es dirà Joan Oliver, i que serà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui en faci el bateig oficial.
 
La Generalitat ha previst una inversió de 130 milions d’euros per adquirir 15 noves unitats del model 113 de FGC, els més moderns que corren per les vies catalanes i que entraran en funcionament de manera gradual a partir de 2019. “Això permetrà millorar la freqüència de pas, de manera que de Plaça Catalunya a Sabadell passarem de 10 minuts a 5 de freqüència, i de Plaça Catalunya a Terrassa de 8 a 5”, ha explicat Rull.
 
El conseller ha explicat que d’aquesta manera es dóna resposta a l’increment de demanda previst, que es calcula que a Sabadell, un cop hagin entrat en funcionament les cinc línies del perllongament, incrementarà un 20%, mentre que a Sabadell ha estat del 50%.
 
De la mateixa manera, ha tret pit davant la bona gestió que la Generalitat assegura que fa en matèria ferroviària, i ha reclamat un cop més la cessió de les competències per gestionar allò que ara depèn de Madrid. "Allò que ara gestiona Adif i Renfe, si el gestiona la Generalitat pot funcionar molt millor, ho reivindiquem amb fets, perquè quan la Generalitat gestiona les coses, inaugurem noves estacions i hi ha un millor servei", ha assegurat.
 

Interior de l'estació de Sabadell Plaça Major. Foto: Juanma Peláez


 
Can Feu – Gràcia i Sabadell Plaça Major, obertes a partir del 12 de setembre
 
No serà fins el 12 de setembre que les dues noves estacions de la xarxa de FGC a Sabadell s’obrin a la ciutadania. Can Feu – Gràcia i Sabadell Plaça Major s’inauguraran de manera oficial amb un acte que presidirà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aprofitarà per batejar el primer tren que discorri oficialment per les vies que uniran les noves parades amb el nom del poeta sabadellenc Joan Oliver.
 
Durant el dia 12 es farà una jornada de portes obertes perquè la ciutadania conegui les estacions i pugui discórrer amb trens llançadora per les dues parades, mentre que la connexió oficial a la xarxa no es farà fins l’endemà, dimarts 13 de setembre. “Aquells romàntics tindran fins el 12 a la nit per poder ser a Sabadell Rambla, a partir del 13 quedarà tancada”, ha assegurat Rull, que ha assegurat que el futur d’aquest espai s’ha de pactar amb l’Ajuntament.

Quedarà, però, pendent el projecte per soterrar tot el tram de vies que discorrerà a l'aire lliure entre els barris de Can Feu i Gràcia. "Hi ha la voluntat de l'Ajuntament de Sabadell i del Parlament, ara són necessaris els recursos econòmics, i hem de veure quina distribució econòmica fem en el temps, un primer compromís era fer el projecte constructiu, i ara el que hem de fer és aconseguir executar ", ha dit Rull.