La plaça Picasso llueix un tastet de la Festa Major de Sabadell

Més d’una desena d’entitats participen en la recepció oficial de la celebració | L’alcalde ofereix un discurs de balanç del primer any de mandat

Espectacle de diables a la plaça Picasso
Espectacle de diables a la plaça Picasso | Juanma Peláez
Redacció
02 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:55h
La recepció oficial de Festa Major de Sabadell s’ha traslladat aquest any al sud de la ciutat, un emplaçament on la cita no es viu amb la mateixa magnitud que en altres zones de la capital vallesana. La plaça Picasso ha estat el lloc elegit per acollir la posada de llarg de la festivitat, amb la participació d’una desena d’entitats locals i on l’alcalde, Juli Fernàndez, ha aprofitat per fer balanç del primer any de mandat.
 
Amb la presència de la presidenta del Parlament, la sabadellenca Carme Forcadell, la plaça Picasso s’ha omplert aquest dijous al vespre de color davant la perplexitat de molts dels veïns, que semblaven desconèixer que més enllà de celebrar-se la presentació a la plaça del barri, Sabadell era a punt de viure la seva Festa Major. L’acte, conduït per l’equip del programa de Ràdio Sabadell Els veïns del tercer, ha comptat amb la participació d’entitats de la ciutat com els Trabucaires de Gràcia, els Trabucaires de Sabadell, els Gegants de Sabadell o Soul Dance Center.
 

La Festa Major ha arrencat amb una mostra d'activitats culturals. Foto: Juanma Peláez


L’alcalde, Juli Fernàndez, ha ofert el tradicional discurs d’inici de Festa Major, en aquesta ocasió amb una gran càrrega política i de balanç del mandat del govern que fa poc més d’un any que camina. En el seu discurs, Fernàndez ha parafrasejat la cançó Festa Major, de La Trinca, per recordar que els valors de les festes tal i com es coneixien als anys 80 han evolucionat.
 
“Les festes majors han canviat, amb més esport, més activitats infantils i de família, però l’essència és omplir carrers i places”, ha assenyalat. En aquest sentit, ha desatacat que la festa major és “l’expressió de la capacitat de la ciutat de fer coses”.
 
Forta càrrega política
 
El discurs de l’alcalde ha estat marcat pel balanç que ha fet del mandat, recordant reptes que hi ha sobre la taula com ho són acabar el Passeig de la Plaça Major, inaugurar l’ampliació dels Ferrocarrils de la Generalitat, tancar La Bassa per raons de seguretat o encapçalar la lluita per aplicar la Llei 24/2015. “No hi ha nova o vella política, hi ha bona política o mala política, i hem de buscar el bon govern”, ha expressat.
 
En el seu discurs, Fernàndez també recordat que “Sabadell va ser el far de l’antifranquisme, i avui som la capital del republicanisme”. En aquest sentit, també ha destacat el paper que cal jugar a Catalunya per definir el futur polític del país.
 
Fernàndez també ha tingut paraules pel Club Natació Sabadell, que aquest any celebra el seu centenari, i pel Centre d’Esports Sabadell, a qui ha desitjat èxits en la seva nova etapa. D’altra banda, també ha defensat el treball conjunt amb altres ciutats de l’entorn, com ho és Terrassa, per obtenir fruits que beneficiïn tanta població com sigui possible.
 

L'alcalde, Juli Fernàndez, amb tots els portaveus dels grups municipals. Foto: Juanma Peláez


 
Poca atenció i molt soroll
 
El discurs, però, no ha estat seguit per tothom de la mateixa manera. Molta gent ha petat la xerrada fruit de la distància generada per una primera línia de nens que feien molt xivarri, tot i que l’organització de la cita ha demanat silenci en més d’una ocasió.
 
La durada del discurs també ha fet desviar l’atenció de molts dels assistents. L’anècdota l’ha protagonitzat un home que ha increpat l’alcalde mentre encara era fent el discurs al crit de “Menys política i més música”, fins que integrants del mateix públic li han demanat que fes silenci.