Dos castells de vuit dels Saballuts a la Festa Major de Sitges

Els Minyons hi han fet el 3 de 9 amb folre i la colla Jove de Sitges ensopega amb el 4 de 8

Joaquim Albalate
27 d'agost del 2016
Actualitzat a les 23:00h
4 de 8 dels Castellers de Sabadell a Sitges
4 de 8 dels Castellers de Sabadell a Sitges | J. A.
La plaça de l'Ajuntament de Sitges ha vist aquest dissabte a la tarda la tradicional diada castellera de Festa Major. La Colla Jove de Castellers de Sitges ha fet d'amfitriona, com és costum, dels Minyons de Terrassa, i també dels Castellers de Sabadell.

Els amfitrions, la Colla Jove de Castellers de Sitges ha començat la seva diada atacant el 4 de 8, el principal objectiu dels de la camisa de color vi; la colla ja l'havia descarregat al juliol, després de quatre anys sense fer-ho. El castell ha pujat, ja des d'un inici, rebregat, i s'ha acabat trencant quan entraven els dosos. La caiguda, que ha fet aturar la diada uns minuts, ha provocat que els sitgetans rebaixessin pretensions, i han descarregat el 3 i el 4 de 7. 
 

4 de 7 de la Colla Jove de Castellers de Sitges Foto: Joaquim Albalate


Els Minyons de Terrassa han fet a Sitges la penúltima parada abans de Sant Fèlix, comptant l'assaig que tenen demà a la Plaça Vella de la seva ciutat. Els malves han obert amb un 3 de 9 amb folre que ha deixat molt bones sensacions, i seguidament han descarregat un 5 de 8 sense dificultats. Els terrassencs han seguit amb un 2 de 8 amb folre i amb un pilar de 6 amb perspectives de futur. Precisament, el cap de colla dels Minyons, Albert Pérez, ha dit a la colla que "estem a punt per pujar-los un pis més dimarts, només depèn de l'assaig de demà".
 

El 3 de 9 amb folre dels Minyons a Sitges Foto: @Minyons



Per la seva banda, els Castellers de Sabadell han portat a Sitges el 3 de 8, que no ha donat gaires complicacions, el 4 de 8, que tot i estar desequilibrat d'alçades també han descarregat amb solvència, i el 5 de 7 que, tot i que ha anat perdent les mides, tampoc ha fet patir els de la camisa verda. Els Saballuts, que tenen la seva festa major la setmana que ve, han acabat la diada amb un pilar de 5.

LA FITXA: Diada de Festa Major de Sitges

Plaça de l'Ajuntament, Sitges. 27/08/2016, 18:00
Colla Jove de Castellers de Sitges: i4de8, 4de7, 3de7, 3P4
Minyons de Terrassa: 3de9f, 5de8, 2de8f, P6
Castellers de Sabadell: 3de8, 4de8, 5de7, P5