La Generalitat explica com s'ha d'actuar en cas de terratrèmol

El govern català dóna tot un seguit de consells

Imatge del terratrèmol d'Itàlia
Imatge del terratrèmol d'Itàlia | Europa Press
Redacció
25 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:47h
El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya ha donat a conèixer a través del seu web alguns consells sobre com actuar en cas de patir un terratrèmol. La institució va ressaltar la importància de tenir preparat al domicili un equip d'emergències i un pla d'emergència familiar.

Per tal de reduir els riscos cal reaccionar de manera adequada i mantenir la calma. També s'ha d'escoltar la ràdio i la televisió, consultar els webs d'informació sísmica i seguir les instruccions del Twitter de Protecció Civil. I si es necessita ajuda urgent, cal trucar al 112 i seguir les instruccions de les autoritats.

En el moment de la sacsejada, si sou a casa us heu de refugiar sota una taula sòlida o bé en un angle de la paret. També cal allunyar-se de les finestres i protegir-se dels objectes que puguin caure. Tampoc s'ha de sortir dels edificis ni agafar l'ascensor. En canvi, si sou al carrer cal allunyar-se dels edificis o refugiar-se en un portal. Si sou dins un vehicle, us heu de quedar dins en un lloc segur i amb els llums d'emergència encesos.
 
Després de la sacsejada, s'han de tancar les connexions d'aigua, gas i llum i no s'ha de connectar cap aparell elèctric. També cal evacuar l'edifici i endur-se la documentació i els medicaments necessaris. Dirigiu-vos a un lloc aïllat i protegit de la caiguda d'objectes, i eviteu apropar-vos a les zones sinistrades o bé costaneres. Per últim, si quedeu atrapats cal mantenir la calma, no cridar, tapar-se la boca i el nas i colpejar pilars, canonades o el terra per alertar els equips de rescat.