AMI proposa a Sabadell una consulta popular per entrar a l'entitat

La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència proposa fer-la de manera simultània a Sabadell, Barcelona i Badalona i afegir altres ciutats de la corona metropolitana | Actualment l'organització té més de 800 municipis adherits

La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras
La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras | ACN
Redacció
15 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:27h
L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) planteja a diferents municipis de l'àrea metropolitana que no pertanyen a l'entitat que facin una consulta simultània a la ciutadania per decidir si s'uneixen a l'organització. La presidenta d'aquesta entitat, Neus Lloveras, ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que tant l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com la de Badalona, Dolors Sabater, han estat receptives a aquesta possibilitat. Una proposta que també farà a l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández i altres alcaldes de la corona metropolitana, però no ha concretat noms. 

Segons Lloveres, seria una forma de "donar més força l'acte i també aprofitar per poder fer pedagogia" sobre què significa un estat propi.

L'entitat sobiranista té prop de 800 municipis adherits, però només una de les quatre capitals catalanes n'és membre: Girona. Els falta, sobretot, la incorporació de poblacions de l'àrea metropolitana, i especialment de Barcelona, que actualment té l'estatus de municipi convidat.