Detenen quatre menors relacionats amb 30 incendis a Cerdanyola del Vallès

El grup de joves semblava tenir fascinació pel foc i es dedicaven a provocar petits incendis durant les nits d'estiu

Un dels incendis presumptament provocat pels menors a Cerdanyola del Vallès
Un dels incendis presumptament provocat pels menors a Cerdanyola del Vallès | Mossos
NacióCastells
15 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:02h
Els Mossos d'Esquadra van detenir quatre menors d'edat com a presumptes autors d'una trentena d'incendis provocats a diferents punts del nucli urbà de Cerdanyola del Vallès. Els menors van ser, en tots els casos, detinguts in fraganti i les detencions es van anar succeint des de juny d'enguany fins a l'11 d'agost. A banda dels detinguts hi ha dos menors que han estat denunciats pels mateixos fets.
 
Des de finals de juny els Mossos van detectar un seguit d'incendis provocats en diferents punts de la ciutat. Els autors dels fets cremaven contenidors, vehicles i brucs i matolls situats a prop d'edificis habitats, també vegetació pròxima al Parc Natural de Collserola. Els danys que van provocar aquests incendis en les instal·lacions o propietats afectades van arribar a superar els 150.000 euros, a més, en alguns casos, es van registrar fins a 10 incidents en una sola nit.
 
Aquests fets van ser considerats d'elevat risc atesa la calor i el risc natural d'incendi durant l'estiu i, a causa d'això, es va activar un dispositiu nocturn conjunt entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cerdanyola del Vallès amb l'objectiu de localitzar els possibles autors. Els agents van saber que els autors eren un grup de nois joves, menors d'edat, que sovint actuaven i es desplaçaven en grup.
 
El dispositiu conjunt va permetre la detenció de quatre menors d'edat i la denúncia de dos joves més. En concret, la darrera detenció es va produir la matinada de l'11 d'agost, quan es van localitzar un parell de joves prop d'un xiprer que cremava. Un d'ells duia cendra a les mans i els agents el van detenir, l'acompanyant va ser denunciat.
 
Alguns dels joves duien a sobre una gran quantitat d'encenedors i altres efectes que es podien usar com a accelerants del foc. Fiscalia de Menors ha estat informada d'aquests fets i s'ha fet càrrec dels menors detinguts.