L'empresari sabadellenc Àlex Fenoll, retingut per la Guàrdia Civil per parlar en català

L'home es va negar a donar la mà a Felip VI | Acaba amb una multa per portar al CAT a la matrícula després de ser aturat a la frontera andorrana

12 d'agost del 2016
Nova denúncia de catalanofòbia. Àlex Fenoll, l'empresari que es va negar a encaixar la mà a Felip VI al Mobile World Congres 2014, ha explicat al seu Twitter que la Guàrdia Civil l'ha retingut per parlar en català a la frontera andorrana.

"Han vist que portàvem el CAT a la matrícula i ens han fet aturar. Després d'una estona mirant, un guàrdia civil s'ha apropat i m'ha dit: Sabes que no puedes llevar ese adhesivo en el coche? ", explica Fenoll a NacióDigital. La seva resposta -"Sí, ho sé"- ha estat el que ha fet enfadar l'agent.

"Després de contestar-lo en català m'han registrat el cotxe de dalt a baix, les bosses, i fins i tot han mirat els biberons "-Fenolll viatjava amb una nena de 15 dies i un nen de 22 mesos-. "No han trobat res, però han vist que tenia un acordió diatònica amb una estelada i me l'han volgut fer auditar", relata l'empresari.

Un cop dins les oficines, el funcionari que l'ha atès ha observat l'objecte, i en veure que era antic i per tant, que no l'acabava de comprar, s'ha negat a emprendre cap mesura."Com que han vist que no em podien enganxar amb això han decidit trucar els Mossos perquè em multessin pel CAT", prossegueix Fenoll.

La policia catalana ha arribat poc després i en assabentar-se del que havia passat li ha demanat disculpes. "M'han dit que els sabia molt greu, sobretot perquè viatjava amb dos nadons, però que es veien obligats a multar-me perquè els hi ordenava la Guàrdia Civil".